Economia

MIQUEL GOTANEGRA

PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ DE CÀMPINGS DE LES COMARQUES GIRONINES

“Estem passant per una situació catastròfica”

Al juliol els càmpings han tingut ocupacions inferiors al 30% i a l’agost, quan ja haurien d’estar pràcticament plens, les reserves no arriben al 20%

Assegura que és una mala notícia que el primer ministre francès recomani no venir a Catalunya i pensa que si la situació continua com fins ara a mitjan agost molts establiments tancaran

Agost sota mínims
Gotanegra assegura que si el juliol està sent dolent l’agost encara serà molt pitjor. “En aquests moments les reserves no arriben al 20%”. Si la situació no millora, Gotanegra pensa que a mitjan agost molts establiments podrien tancar. “Jo no sé com ens en sortirem perquè estem en un Dragon Khan: un dia estem a dalt i l’endemà a baix de tot”, comenta el president de l’associació de càmpings.
El principal problema que tenim és que hi ha una desinformació molt gran

El president dels càmpings de la demarcació de Girona, Miquel Gotanegra assegura que el sector de l’allotjament passa per una situació “catastròfica”. Els càmpings tenen una ocupació aquest mes de juliol inferior al 30% de mitjana quan el juliol passat l’ocupació anava entre el 65% i el 70% i per al mes d’agost la situació encara és molt pitjor perquè en aquests moments les reserves no arriben al 20% quan tradicionalment a l’agost els càmpings estan pràcticament plens. Gotanegra assegura que és una mala notícia per al sector turístic que divendres el primer ministre francès recomanés als francesos evitar anar a Catalunya perquè en zones com l’Alt Empordà el 60% del client és francès. Malgrat tot encara té un bri d’esperança perquè “tenim una destinació fantàstica i molt client habitual”.

Com estan en aquests moments els càmpings gironins?
El sector de l’allotjament gironí està passant per una situació catastròfica. Vam començar el mes de juliol molt il·lusionats perquè vam tenir reserves però ara cada dia hi ha més cancel·lacions i la situació és molt complicada. Els restaurants i bars potser treballen una mica més perquè hi ha hagut moviment sobretot de francesos que tenen segona residència a la demarcació. Però l’allotjament calent, siguin càmpings, hotels o apartaments turístics, ho estan passant malament.
Quina ocupació tenen en aquests moments?
Estem parlant que aquest mes de juliol els càmpings estan a una tercera part d’ocupació que hi hauria d’haver en una situació normal. Parlem d’establiments que estan al 20% o al 25% de la seva capacitat i d’altres que estan molt bé que només omplen el 40% de les seves places –el juliol del 2019 van tenir una ocupació d’entre el 65 i el 70%–. I això fa que la situació sigui molt difícil d’aguantar.
Han obert tots els càmpings?
Només hi ha un parell que no ho ha fet. La resta estem funcionant. Això vol dir que sobre la taula hi ha una oferta de 130.000 places funcionant amb les restriccions que hi ha de turisme internacional i sense turisme passant.
El sector s’ha queixat de poca claredat i concreció en les mesures que els governs han anunciat.
El principal problema que tenim és que hi ha una desinformació molt gran. El client ens truca per saber si poden anar a la platja, si poden anar a passejar per la ciutat o si poden anar a sopar a restaurants. És clar que hi ha unes recomanacions per evitar contagis del coronavirus com ara les mascaretes, neteja de mans i distàncies però s’ha de saber explicar que malgrat tot això es pot continuar fent vacances, anar a la platja i fer moltes coses.
Ha comentat que hi ha cancel·lacions.
Hi ha hagut tres moments punta d’anul·lacions. El primer va ser quan es va obligar a portar mascaretes sempre, mesura que va costar d’entendre però que ara s’ha vist que és un fet que ajuda; el segon va ser el rebrot de Lleida, i el tercer i potser el més important va ser quan el primer ministre francès va dir la setmana passada a Prada que es plantejava tancar fronteres. Això va tenir un impacte immediat perquè a França se l’escolten, el primer ministre. És cert que també tenim reserves de turista nacional i estatal però quan entra una estada d’un turista d’aquí és una estada de dos o tres dies i en canvi d’una d’un turista estranger és de molts més dies.
I parlant del primer ministre francès, divendres va aconsellar als seus compatriotes que no viatgin a Catalunya.
I això és una notícia molt negativa perquè en comarques com l’Alt Empordà el 60% dels clients són francesos. Nosaltres sempre hem tingut molta dependència del turista francès. Tinc l’esperança que com que la nostra destinació és fantàstica i tenim molt client habitual el turista francès vingui igualment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.