Societat

DANIEL

CUINER DE L’HOTEL AROMAR DE PLATJA D’ARO

“Entre el ‘Glòria’ i la Covid, un any molt dolent”

En Daniel fa anys que treballa de cuiner a l’hotel Aromar, de Platja d’Aro, que va passar els mesos d’estat d’alarma tancat. Ara, tot i que ha tornat a treballar, lamenta la falta de turistes.

Com han viscut la represa del turisme després del confinament?
Està sent un any molt dolent, catastròfic. El turisme ha afluixat moltíssim, especialment el de fora de l’Estat. Aquí la clientela que tenim són principalment francesos, belgues, holandesos i alemanys, i aquest any n’estem tenint ben pocs. La darrera setmana, hem notat sobretot com s’ha reduït el nombre de francesos, per les recomanacions del seu govern.
Quin és el seu perfil de clients ara per ara?
Abans treballàvem amb grups de jubilats i persones grans, però des que vam reformar l’edifici ara deu fer dos o tres anys tenim clients de més poder adquisitiu. Realment el perfil de client no ha variat entre abans i després del confinament, però n’hem reduït molt la quantitat.
Pocs clients vol dir pocs ingressos.
Sí, les vendes han baixat un 50%. A veure quan s’acabarà la Covid i si la temporada que ve ja serà una temporada normal. Que la gent es pugui moure per Europa amb tranquil·litat. Nosaltres, el mes de juliol, tenim molts turistes estrangers, i aquest any no n’hi ha. Altres anys a aquesta època teníem una ocupació del 100%, ara entre setmana no arribem al 30%. En aquest sentit, hem d’agrair la voluntat del propietari per intentar mantenir la plantilla.
Van haver d’acollir-se als ERTO?
Sí, durant el confinament. Ara ens anem incorporant a la feina i n’hem sortit parcialment.
Aquí a Platja d’Aro el temporal ‘Glòria’ també va provocar molts desperfectes a primera línia de mar, on vostès estan situats.
Sí, ho vam notar sobretot durant la temporada de carnaval. El passeig va quedar molt destrossat i no vam poder posar la terrassa. Entre el Glòria i la Covid, ha estat un any molt dolent.
Què és el que més el preocupa de cara al setembre?
A veure quan s’acabarà la Covid i si la temporada que ve ja serà una temporada normal. Que la gent es pugui moure per Europa amb tranquil·litat. Nosaltres, el mes de juliol, tenim molts turistes estrangers i aquest any no n’hi ha.
Quin creu que serà l’impacte de la crisi sanitària a Platja d’Aro?
Les empreses que són familiars patiran molt. Aquí depenem del turisme, no tenim una altra indústria.
Aquest període d’aturada els ha empès a fer canvis que no haurien fet?
Sí, hem obert una rostisseria, que no hauríem obert si les coses haguessin anat d’una manera normal. Abans era un bar de copes i una cocteleria i aquest any l’hem convertit en una rostisseria, un servei de menjar per emportar perquè no en servim a l’hotel.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.