Política

Tornen a exigir al govern que expliqui la fugida del rei emèrit

EH Bildu, ERC, Junts per Catalunya, la CUP i el BNG van tornar a demanar ahir que el president espanyol, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, donin explicacions al Congrés sobre la implicació del govern en la “fugida” del rei emèrit. Joan Carles I fa 24 dies que és als Emirats Àrabs. La setmana passada, la mateixa petició presentada per ERC va ser desestimada amb els vots del PSOE, el PP i Vox.

Diputades dels partits independentistes van comparèixer ahir plegades per tornar-ho a exigir i consideren que el bloqueig atempta contra el control parlamentari dels partits a l’executiu. La diputada republicana Carolina Telechea va denunciar: “El règim del 78, amb el PSOE al capdavant, tanca files per mantenir els privilegis d’una institució opaca, corrupta i antidemocràtica.” Per la CUP, Mireia Vehí va demanar-se “com l’handeixat sortir”, i la portaveu de l’esquerra abertzale va considerar que les “negociacions” del govern espanyol i la Casa Reial requereixen una “explicació clara i nítida”. Laura Borràs (JxCat) assegura que “hi ha temes que no interessen els partits que apuntalen al règim del 78”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.