Societat

MIREIA TRESSERRAS

GERENT D’EDUCART

“Estem notant la necessitat de naturalesa”

Educart és un equip dedicat a organitzar visites guiades a la Garrotxa, entre altres territoris. També gestiona l’oficina de turisme d’Olot.

Per a vostès està sent també un estiu molt diferent?
Sí. Ho és pel que fa a guiatges de grups, ja que no podem fer-ne de grans (abans eren de fins a 20 persones), sinó que han de ser colles més reduïdes, formades per familiars o gent que ja es coneguin. Perquè ens surti a compte, el preu és més alt, i això és una dificultat. En canvi, les que organitzem des de l’oficina de turisme, tot i que també són de ràtios petites, sí que funcionen bé. El que ha desaparegut, és clar, són els casals i les colònies.
Quines mesures de seguretat apliquen?
Bàsicament, la reducció de les ràtios que et deia i l’ús de la mascareta, tant si podem guardar la distància com si no. I no entrem en espais tancats, per evitar riscos. Abans fèiem visites que incloïen tastets, per exemple, i això ho hem hagut d’eliminar. Per tant, aquest estiu tot és exterior.
Quins llocs visiten?
En el cas de la Garrotxa, treballem a tota la comarca. Avui, per exemple [l’entrevista la fem el 15 d’agost], tenim una família per a la qual hem preparat una gimcana a Besalú. I des de l’oficina de turisme cobrim Olot, en concret el vulcanisme, que centrem en el volcà Montsacopa, el modernisme i el mercat.
Què sol agradar més?
El que més demana el visitant d’aquest estiu és naturalesa. La petició més gran és caminar. “Vull conèixer camins”, ens diuen. Volen camins per perdre’s, tant si són durs com senzills, és igual. Estem detectant molta necessitat de naturalesa i de caminar, bàsicament.
Estem parlant de visitants catalans, sobretot de l’àrea metropolitana de Barcelona?
Sí, i gràcies a ells estem salvant l’estiu. Han baixat dràsticament els procedents de l’Estat i de l’estranger. Altres anys solíem tenir molta gent del País Valencià i força de Madrid. El visitant català i una mica el valencià –tot i que ha baixat– estan aguantant l’estiu.
Com veu el futur del sector, a curt i a mitjà termini?
Fins que no recuperem una certa normalitat –i això ningú sap quan serà– no podrà tornar a venir el visitant internacional. S’havia fet un gran esforç i s’havia aconseguit ser un referent de turisme de natura en l’àmbit internacional, i això crec que, com és lògic, costarà molt de recuperar mentre hi hagi restriccions de mobilitat. En canvi, aquest any estem incorporant moltíssims visitants de proximitat i, a més, per a estades llargues, que era un dels objectius que buscava el sector. El fet que s’estiguin més dies els permet fer més activitats, incloses les visites guiades que fem nosaltres. Per tant, això ens pot anar a favor, ho hem d’aprofitar. Per contra, les visites escolars veig molt difícil que les puguem recuperar a curt termini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.