Economia

Aragonès insta l’Estat a sortir de Bankia

Insisteix que la seu de la fusió amb CaixaBank hauria de tornar a Catalunya

El vicepresident i conseller d’Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, considera que, si es consuma la fusió de CaixaBank i Bankia, s’hauria de fixar “un calendari clar” on s’estableixin els terminis per a la sortida ordenada de l’Estat de l’accionariat de l’entitat resultant, bo i esperant “una sortida tan ràpida com sigui possible per evitar qualsevol sospita d’interferències polítiques”, segons va indicar.

En una entrevista a Efe, el vicepresident Aragonès va definir la presència estatal dins de l’entitat bancària com “una situació d’anormalitat”, pel fet que el FROB encara mantingui un 14% de Bankia. “Dissortadament –va agregar– hem vist que en moltes empreses de sectors regulats acaba havent-hi interferències de determinats polítics ja retirats que són presents als consells d’administració”.

Divendres passat, Aragonès ja va parlar amb els màxims responsables de CaixaBank i els va traslladar la preocupació del govern pels llocs de treball, la necessitat de mantenir la competència malgrat la concentració bancària i la continuïtat del vincle històric del nou banc amb Catalunya, amb petició expressa que la seu social torni de València a Barcelona.

Per la seva banda, els comuns van discrepar d’Aragonès. En un missatge a Twitter, l’eurodiputat Ernest Urtasun va afirmar que la sortida de l’Estat de Bankia és “un error”, i que, per contra, l’administració ha de fer valdre la seva posició de segon accionista perquè el nou grup faci funcions de banca pública.

Foment, contra la regulació dels lloguers

Foment del Treball es va mostrar ahir en contra de la proposició de llei per regular el preu dels lloguers, una presentació que tindrà lloc dimecres al Parlament. En un comunicat, la patronal afirma que la proposició de llei vulnera la Constitució i l’Estatut en divuit dels seus punts i introdueix mesures que “enfonsaran el mercat del lloguer a mitjà termini”, a més de “reduir el valor del patrimoni immobiliari català”. D’altra banda, el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, també va reclamar al govern espanyol que injecti 50.000 milions d’euros en ajuts i subvencions a les empreses, en línia amb el que han fet altres estats europeus, encara que el dèficit “quedi desbocat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.