Gran angular

L’empresa familiar demana allargar els ERTOs i generalitzar-los a tots els sectors

L’ASCEF creu aquesta mesura vital per garantir que es manté l’activitat econòmica i un cert nivell de consum

L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) demana al govern central que l’ampliació dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) inclogui tota mena de sectors econòmics, i que no es limitin als que han estat considerats més afectats per la pandèmia, com ara el turístic.

Per al president d’ASCEF, Amadeu Jori, aquesta prolongació “ha d’incloure totes les empreses que ho necessitin i allargar-se durant tot el 2021 per poder mantenir l’activitat, ja que els problemes no són només les restriccions de mobilitat o les limitacions d’aforament i horaris, sinó l’alentiment de l’economia i la disminució del consum.” Per a ASCEF, no és una bona solució aplicar ERTO “de rebrot” només per a les empreses que desenvolupin la seva activitat a una ciutat confinada o que pateixi restriccions.

Davant d’aquesta situació, ASCEF creu urgent que es concretin propostes i s’arribi a un acord bon punt sigui possible. Com diu, “hi ha moltes empreses familiars que són mitjanes o petites, que tenen menys capacitat de resistència, així que la seva supervivència depèn de la pròrroga de les ajudes.” Afegeix que l’empresa familiar manté el seu compromís amb l’ocupació i el territori, “però la situació comença a estar al límit i hi ha molta incertesa sobre el que succeirà els mesos a venir.”

A més de demanar que els ERTO es mantinguin en les mateixes condicions que fins ara, així com les bonificacions a les cotitzacions de la Seguretat Social, ASCEF també demana al govern que el pagament als treballadors sigui molt més eficient que fins l’actualitat, evitant els endarreriments i solucionant els actualment existents.

Les empreses familiars, que a Catalunya suposen el 88,3% de la totalitat de les empreses privades, contribueixen amb el 69% del Valor Afegit Brut (VAB) i generen el 76% dels llocs de treball privat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.