Política

Villarejo explicava a Rajoy les seves operacions

L’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy coneixia les operacions il·lícites de l’excomissari José Manuel Villarejo, que l’informava de tot, segons va revelar Enrique García Castaño, comissari jubilat encausat per l’operació Kitchen, el 26 de març del 2019, durant un interrogatori a l’Audiència espanyola. En un enregistrament de l’interrogatori publicat per El Confidencial, García Castaño explica: “El senyor Villarejo tenia la seva línia de comunicació política. Ell, quan treballava en els temes que treballés, n’informava a través del seu contacte al president del govern. Les coses que han sortit publicades, les sabia el president del govern.”

García Castaño respon a petició del jutge que Rajoy no va encarregar les operacions. “El que vull dir és que, quan el senyor Villarejo havia d’informar o volia informar d’alguna de les seves operacions, tenia el seu canal per fer-ho”, declara el comissari, que diu que el canal era Mauricio Casals, president del diari La Razón, tot i que tenia altres canals.

L’operació Kitchen investiga la utilització il·lícita de la policia espanyola per part del govern espanyol, quan era ministre d’Interior Jorge Fernández Díaz, amb la finalitat d’aconseguir la informació comprometedora per al Partit Popular que tenia en el seu poder el seu extresorer Luis Bárcenas i destruir-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.