Política

L’ANC convoca una crema de fotos del rei

L’entitat crida a concentrar-se davant dels ajuntaments d’arreu de Catalunya la vigília de la visita del monarca a Barcelona

Recorda que la justícia europea situa aquesta acció en la llibertat d’expressió

L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) ha convocat una “crema popular” de fotografies del rei d’Espanya, Felip VI, aquest dijous, el dia abans de la visita que el monarca té previst fer a Barcelona al costat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

L’entitat fa una crida perquè tothom qui ho desitgi es concentri davant dels ajuntaments d’arreu de Catalunya amb fotografies del rei per participar en l’acte reivindicatiu. L’ANC explica en un comunicat que aquesta acció serà el “preludi” de la mobilització que es farà divendres a la capital catalana.

L’organització recorda que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha sentenciat que la crema de fotos del monarca espanyol “és legal i s’empara dins la llibertat d’expressió”, un fet que, a parer de l’ANC, “deixa en evidència” les resolucions de la justícia espanyola.

“L’Estat espanyol envia els seus màxims representats de visita a Catalunya enmig d’una nova espiral de repressió, vulneració de drets fonamentals, injustícia i ús antidemocràtic dels tribunals”, denuncia l’ANC.

“Tornarem a deixar clar que tan sols l’alliberament nacional ens permetrà deslligar-nos d’un règim injust i triturador de drets fonamentals. Només la independència aturarà la repressió”, conclou el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.