Gran angular

PIMEC i CEC demanen indicadors per mesurar l’ús dels fons de rescat europeu

El GEREC, grup d’expert creat per PIMEC i el Col·legi d’Economistes de Catalunya destaca que aquests fons són una gran oportunitat per a la reactivació

El Grup d’Experts per a la Reactivació de l’Economia Catalana (GEREC) proposa crear un sistema d’indicadors per mesurar el bon ús dels fons de rescat europeus.

El GEREC, grup de treball creat pel Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC) i la patronal PIMEC, ha observat en un estudi que estem en un moment “crític”, atès que s’han aixecat moltes expectatives al voltant del pla de rescat de la UE però tanmateix hi ha un gran desconeixement entre el món empresarial i hi ha una manca de debat real. La coordinadora del GEREC, Carme Garcia, va advertir que hi ha mancat un debat real i el calendari del pla presenta uns terminis curts. Ha recordat que “aquests fons representen una gran oportunitat per a la reactivació econòmica que només es farà efectiva si els recursos s’aprofiten de forma integral i es distribueixen sota criteris de transparència, agilitat, eficiència i objectivitat.”

El GEREC proposa crear un sistema d’indicadors que mesurin l’eficiència i l’eficàcia d’ús dels fons europeus aplicats per les administracions públiques i per les empreses que permeti analitzar com repercuteixen els recursos comunitaris i com és la gestió dels mateixos. Cal que aquest sistema es faci públic el més aviat possible, així com l’entitat encarregada i el procediment a utilitzar.

A la conferència de premsa, El president de PIMEC Josep González ha manifestat que la “prioritat dels fons europeus serà finançar projectes que millorin el potencial de creixement, resiliència i la transformació de les empreses, orientant-les cap a la digitalització i la sostenibilitat”.

Per la seva banda, el degà del CEC Anton Gasol ha apuntat que “la pandèmia de la COVID-19 ha posat encara més de manifest la desigualtat i els desequilibris entre els diversos estats membres de la Unió Europea” i ha afegit que “a nivell mundial, la recuperació econòmica que serà llarga també caminarà a dues velocitats a nivell d’estats, regions i àrees geogràfiques”. Anton Gasol ha destacat que “les ajudes europees han de contribuir decisivament a la transformació de l’economia perquè tot el que no vagi en aquesta línia serà dilapidar els fons.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.