Educació

MARIA FINA SALVATELLA

ESTUDIANT DE TERCER I QUART DE FISIOTERÀPIA LA UNIVERSITAT DE GIRONA. FA PRÀCTIQUES AL CENTRE IGNIS

“Ens ensenyaven a fer estiraments amb vídeo”

“A un company el va agafar el confinament fent pràctiques i es va quedar a casa”

“No pateixo perquè acabo el 4 de novembre”

La Maria Fina (23) està acabant el grau de fisioteràpia després d’haver estudiat ciències de l’activitat física i l’esport. Fa pràctiques al centre de recuperació Ignis de Girona.

Com va afectar la Covid-19 les pràctiques de l’any passat?
No vaig poder fer pràctiques. Les he començat aquest any. L’any passat, a les assignatures pràctiques, com que no teníem pacients, ens ensenyaven les maniobres en vídeo.
En vídeo?
Teníem una classe d’estiraments. Quan estàvem a classe, la part pràctica la podíem fer amb un company. Però amb el coronavirus ens ho ensenyaven amb un vídeo i, és clar, és molt diferent.
És clar, sense tocar és difícil aprendre, en el teu cas.
Al principi de no anar a classe vaig pensar que tindria més temps per agafar apunts. Després, a la pràctica, vaig veure que limitava molt, no sentir l’estirament.
Com esteu treballant al centre?
Estem sempre amb mascareta. No treballem amb guants perquè necessitem sentir al pacient, però cada vegada que toquem una cosa ens desinfectem les mans; cada vegada que el pacient seu en un lloc, desinfectem el lloc. Cada pacient té les seves plaques de corrent, amb el seu nom i guardades. I si hem de fer massatges a la boca, ens posem pantalla.
Estàs preocupada perquè la situació empitjori i no puguis acabar les pràctiques?
No hi he pensat, perquè no és un període gaire llarg de pràctiques, acabo el 4 de novembre. Si fes sis mesos de pràctiques, sí que potser em preocuparia.
I tornaràs a tenir més pràctiques?
Sí, el 3 de febrer en torno a tenir i, si la cosa anés malament, això no ho podria fer. Ho hauré de fer més endavant.
Està prevista alguna alternativa en cas que això passi?
Tinc l’exemple d’un company que feia pràctiques quan es va fer el confinament. I es va quedar a casa.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.