Economia

El Govern destina 9 milions a una nova línia d’ajuts per a la reactivació industrial post-Covid19

El programa de préstecs es destinarà a empreses catalanes que necessitin desenvolupar un pla de viabilitat

El Govern ha aprovat aquest dimarts una nova línia d’ajuts de 9 milions d’euros per a la reactivació industrial post-Covid19, segons ha explicat la portaveu de l’executiu, Meritxell Budó, a la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Aquesta nova línia impulsada pel Departament d’Empresa i Coneixement, a través d’Avançsa, anirà destinada a empreses catalanes que necessitin desenvolupar un pla de viabilitat.

L’executiu considera que la situació generada per la Covid-19 fa necessari recuperar el programa de préstecs per ajudar a superar la situació de manca de liquiditat necessària per a la supervivència empresarial i ajudar a fer més sòlida la posició financera per encaminar l’empresa a defensar la seva viabilitat en el mercat.

“Posarem els recursos disponibles per tal de resistir aquest hivern com sigui possible i arribar amb el màxim d’empreses vives a la primavera, que és quan s’espera recuperar l’activitat”, ha explicat el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, en declaracions a l’ACN.

Tremosa ha assegurat que l’objectiu de la Generalitat és continuar injectant diners a les empreses perquè puguin modernitzar-se i apostar per la digitalització i la internacionalització. Amb aquesta línia d’ajuts, el Departament d’Empresa i Coneixement pretén “fer més fortes” les companyies catalanes i permetre’ls “aguantar” fins a la primavera de 2021.

El conseller ha assegurat que l’acord de Govern d’aquest dimarts va “en línia” amb altres mesures, com els ajuts aprovats per al sector de la restauració, l’estètica i autònoms, o l’increment d’un 40% del pressupost d’ACCIÓ per a aquest any.

L’import màxim del préstec unitari d’aquesta línia serà de tres milions d’euros, amb un termini mínim de tres anys i màxim de vuit anys. Les variables específiques de cada préstec, termini, carència, tipus fix i tipus variable es determinaran en funció de les necessitats de l’empresa per tenir capacitat de continuïtat i ser econòmicament rendible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.