Economia

La gestió de l’era Covid, a debat entre els empresaris

El Fòrum Carlemany reuneix més de 130 directius gironins i experts com Bonaventura Clotet, Xavier Sala-i-Martín i Alfons Cornella en una jornada de treball sobre l’efecte de la pandèmia

Fins a 130 directius gironins van participar ahir al matí en una jornada de treball virtual en què van compartir experiències i coneixements sobre l’efecte de la Covid en les seves empreses. L’organitzava el Fòrum Carlemany. En la jornada Supertransversal també hi va haver les intervencions del doctor Bonaventura Clotet, l’economista Xavier Sala-i-Martín i el consultor Alfons Cornella, que van oferir una visió científica, econòmica i estratègica, respectivament, d’aquest nou paradigma.

“És sense dubte la malaltia en què s’ha avançat més de tota la història”, va afirmar el doctor Bonaventura Clotet durant la seva intervenció, durant la qual va compartir amb els assistents dades com els avenços que el seu equip duu a terme gràcies a la iniciativa Jo em corono , que és oberta a més donacions. Clotet va parlar dels avenços en els tests ràpids de detecció per la saliva i en el desenvolupament de vacunes fruit d’aquesta campanya, però també de la constatació que durant un temps s’haurà de conviure amb la malaltia, de la qual és previsible un altre pic al gener o al febrer, així com la diferència entre PCR i tests antígens, entre d’altres.

Xavier Sala-i-Martín va transmetre un missatge optimista als assistents i els va animar a col·laborar entre ells, va augurar que el nou model de treball serà més híbrid –teletreball i presencial– i la fi de la globalització, amb una relocalització de l’activitat industrial. “Hi haurà un gran moviment sísmic d’indústries”, va dir.

Cornella va fer la cloenda de l’acte recollint les conclusions extretes pels participants en els grups de treball i també va donar diverses recomanacions als assistents per fer una “nova versió” de les seves empreses. Saber llegir l’entorn, conèixer els clients, utilitzar la tecnologia, treballar col·laborativament i enfortir els equips són algunes de les claus, segons Cornella, com, també, incorporar personal jove a les empreses. “La gran esperança és la joventut”, va dir, abans de concloure que s’ha creat un nou ordre mundial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.