Gran angular

El sector audiovisual adapta el negoci a les necessitats de la pandèmia

La Setmana del Talent Audiovisual mostra exemples d’empreses que han reorientat la seva oferta als temps de la COVID-19

La Set­mana del Talent Audi­o­vi­sual, impul­sada pel Clúster Audi­o­vi­sual de Cata­lu­nya, ha arren­cat tot mos­trant com les empre­ses del sec­tor han sabut l’exer­cici d’adap­tació que han reque­rit les limi­ta­ci­ons que ha impo­sat la pandèmia.

Un cas ben para­digmàtic és el d’Stream Pack, pro­jecte empre­sa­rial creat a par­tir de les empre­ses del sec­tor Cre­a­tel, Watc­hity, Eban­tic i Koo­bin, que inte­gra totes les fases del procés: pro­ducció, emissió, gestió i ticke­ting. Com explica un dels seus impul­sors, Josep Maria Quin­tana, “amb la pandèmia, mol­tes empre­ses del món de la cul­tura dedi­ca­des a ofe­rir espec­ta­cles en directe cer­ca­ven solu­ci­ons per fer-ho en stre­a­ming, i nosal­tres ofe­rim una solució que els per­met man­te­nir la seva per­so­na­li­tat dins d’un entorn digi­tal.” Aquesta ini­ci­a­tiva ja ha tre­ba­llat amb el Tea­tre Naci­o­nal de Cata­lu­nya (TNC) i el fes­ti­val de tea­tre Tem­po­rada Alta. A més, Stream Pack ofe­reix altres pro­duc­tes mas­ter class o vide­o­con­ferències. Quin­tana té clar que “l’entorn cul­tu­ral pot aju­dar la cul­tura a mone­tit­zar els seus con­tin­guts.”

Sono, una vete­rana empresa dedi­cada al llo­guer d’equips d’audi­o­vi­sual ha hagut de reo­ri­en­tar la seva oferta amb la pandèmia. Com explica Dani Pérez, direc­tor de l’empresa, “amb la pandèmia, hem asso­ciat tot el nos­tre conei­xe­ment en inte­gració rea­lit­zació d’esde­ve­ni­ments per mun­tar a les nos­tres ins­tal·laci­ons un espai per eme­tre esde­ve­ni­ments en directe, que és de fet l’apli­cació de la pos­pro­ducció en un plató interac­tiu, amb totes les pos­si­bi­li­tats que admet la con­nec­ti­vi­tat, com inte­grar rea­li­tat aug­men­tada, gràfics o holo­gra­mes.” De fet, la jor­nada inau­gu­ral de la Set­mana s’ha cele­brat en un dels platós vir­tu­als de l’empresa.

Visyon, empresa que ja porta temps a l’avançada en les experiències immer­si­ves, vol apro­fi­tar la pandèmia perquè la seva pla­ta­forma Vro­ad­cas­ter, que inte­gra rea­li­tat vir­tu­ral, 180º, 360º, 2D, per a àmbits tan dife­rents com edu­cació, entre­te­ni­ment o mar­ques, ha pogut com­pro­var, com diu un dels fun­da­dors, Xavier Conesa, que “hi ha demanda, tot i que mol­tes empre­ses tenen por. És clar que la rea­li­tat vir­tual ha vin­gut per a que­dar-se.”

Altres casos dig­nes d’esment són Oni­on­lab, empresa espe­ci­a­lit­zada en map­ping, que ha rea­lit­zat pro­jec­tes tan impor­tants com el fes­ti­val Llum Bar­ce­lona o les experiències rea­lit­za­des per al Museu del Prado o l’Ajun­ta­ment de Bar­ce­lona o Future Space, que ja compta amb una pla­ta­forma immer­siva per a la vir­tu­a­lit­zació de fes­ti­vals i con­gres­sos.

La jor­nada inau­gu­ral ha estat oberta per Mike Black­man, direc­tor de la fira de l’audi­o­vi­sual Inte­gra­ted Sys­tems Events, que se cele­brarà per pri­mer cop a Bar­ce­lona de l’1 al 4 de juny. Per a Black­man, “la pandèmia ha cata­pul­tat infi­ni­tat d’epre­ses de sec­tors diver­sos cap a l’audi­o­vi­sual, con­ver­tint-lo en el soci prin­ci­pal per comu­ni­car, per dur a terme la digi­ta­lit­zació i tro­bar noves opor­tu­ni­tats de crei­xe­ment.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.