Gran angular

Alliberar les dents del tub

Per a les emprenedores Andrea Vázquez i Juliana Montaño el confinament va ser temps d’inspiració, de com llançar al mercat un dentífric doblement alternatiu: bandeja el clàssic tub, de plàstic irreciclable, i està elaborat a base d’extractes de plantes ecològiques.

“En un ecocentre d’Almeria vam poder observar com ja hi ha una petita veta de mercat feta amb dentífrics en pols, però de marques de fora, d’Itàlia, el Regne Unit o Alemanya”, explica Juliana Montaño. Així doncs, s’hi van posar i en quatre mesos, amb els coneixements d’Andrea Vázquez, química de formació, i amb el suport d’un formulador que materialitzava la proposta, van fer realitat un dentífric en pols, la primera marca d’un producte com aquest a tot l’Estat, amb ingredients com sàlvia, farigola, argila blanca, carbonat i arbre de te, productes amb la virtut de desinfectar, astringents i antiinflamatoris.

“La pols, a més d’alliberar-nos del tub, té la qualitat de ser més concentrat, i tots els ingredients són actius”, explica Juliana Montaño. Van pensar en altres formats, com la crema o sòlides, amb oli de coco, però un test entre amics i familiars va revelar que el gust, i la falta d’escuma, es feien massa estranys per abandonar definitivament el tub de pasta.

I, tan important com això, lliure de plàstic, un residu temible, si pensem que any rere any es llencen milions i milions de tubs que triguen 400 anys a degradar-se. Com diu Montaño: “Volem donar l’oportunitat a tota la gent de contribuir a la brossa que es genera a Espanya.”

I, com entrarà en el nostre mercat? “En comparació amb els països del nord d’Europa, el cert és que anem un xic endarrerits, però esperem que passi com amb els aliments orgànics, que després de certes reticències per part dels consumidors, ja han aconseguit tenir un lloc en el mercat.” El producte de Mínima Organics, dotat amb la certificació Ecocert Cosmos per a cosmètica orgànica, s’acompanya de raspall de dents de bambú i de fil dental d’origen vegetal: “Una persona, al llarg de la seva vida fa servir 300 raspalls, i el fil dental tradicional, fet de niló, no es biodegrada i als oceans és una trampa mortal per a la fauna marina.”Mínima Organics tindrà un recorregut comercial bàsicament en línia, si bé es pot trobar en botigues de productes orgànics i sense plàstic, com Antiplastic, Bosque Bio, Bambbi, Unpacked i la barcelonina Luffa Shop. Per al seu finançament, Mínima Organics va recórrer a la plataforma de crowdfunding Ulule, amb un èxit incontestable, ja que van superar en un 300% el sostre previst.

Com afirma Juliana Montaño, la voluntat de les fundadores és mantenir Mínima Organics com a empresa independent: “És molt important per a nosaltres treballar amb uns valors.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.