Calviño creu que la fusió de Bankia amb Caixabank és l’opció “més beneficiosa” i descarta una “desinversió immediata”
“No és el moment de restringir el marge de maniobra de l’Estat si volem maximitzar el valor de la participació”, afirma
En una compareixença aquest dimecres a la comissió d’Afers Econòmics del Congrés, Calviño ha dit que l’Estat espanyol no es planteja una “desinversió immediata” sinó que veu la fusió des de la “perspectiva d’accionista que opta per la decisió més convenient per afavorir l’interès social i millorar el valor de la seva participació en aquest moment”.
Segons Calviño, “no és el moment de fixar-se dates o de restringir el marge de maniobra de l’Estat si volem maximitzar el valor de la participació pública”.
En aquest sentit, la vicepresidenta tercera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha defensat que la fusió de Bankia amb Caixabank és l’opció “més beneficiosa des del punt de vista de l’interès general”, “la que més valor genera” i “la més convenient”.
Amb la fusió, l’Estat espanyol a través del Fons de Resolució Ordenada Bancària (FROB) tindrà el 16,1% de les accions de la nova entitat. Calviño ha destacat que el FROB va posicionar-se a favor de la fusió, ja que va concloure que “genera valor als accionistes de Bankia de forma significativa en comparació amb l’alternativa de continuar com a entitat independent”.
Calviño ha recordat que l’Estat va injectar 24.000 milions d’euros de fons públics a Bankia el 2012 dels quals només s’han recuperat 3.304 a través de dues operacions de desinversió, una del 7,5% el 2014 i l’altra del 7% el 2017.
La vicepresidenta ha remarcat que la recuperació de les ajudes no ve només a través del que l’Estat ingressa als pressupostos i ha defensat que també respon a la “devolució en termes de compensació als ciutadans i dels serveis financers prestats al conjunt de la societat”.