Política

Joan Carles de Borbó paga a Hisenda 678.000 euros per evitar una investigació sobre les targetes ‘black’

L’advocat del rei emèrit anuncia que ha presentat una declaració “sense requeriment previ”

El rei emèrit, Joan Carles de Borbó, ha anunciat aquest dimecres a través del seu advocat, Javier Sánchez-Junco Mans, que ha regularitzat diners no declarats a Hisenda i ha pagat per ells 678.393,72 euros, incloent-hi interessos i recàrregues.

Segons l’advocat, ha estat mitjançant una declaració “sense requeriment previ” davant les autoritats tributàries, i Joan Carles de Borbó “continua, com sempre ha estat, a disposició del Ministeri Fiscal per a qualsevol tràmit o actuació que consideri oportú”.

Joan Carles de Borbó aconsegueix d’aquesta manera regularitzar part dels fons de què ha disposat sense enfrontar-se a un procés penal. Ho fa l’acord a l’article 305.4 del Codi Penal que estableix que “quedarà exempt de responsabilitat penal qui regularitzi la seva situació tributària en relació amb els deutes”... “abans que se li hagi notificat per l’Administració tributària l’inici d’actuacions de comprovació”.

Per la seva banda, la ministra d’Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, no ha explicat aquest dimecres a la roda de premsa del Consell de Ministres els motius pels que malgrat que fa setmanes que es té coneixement de l’escàndol de les targetes ‘black’, Hisenda encara no havia notificat al rei emèrit que li obria una investigació. De fet, Montero ha assegurat que el rei emèrit no rebria un tracte diferenciat per part de l’administració perquè “tots som iguals davant la llei”.

El de les targetes ‘black’ és un dels tres afers que ha afectat en els últims mesos. S’hi suma la investigació oberta per la Fiscalia pel cobrament de 100 milions de dòlars com a comissió per la construcció de l’AVE a La Meca, i també per suposats comptes a l’Illa de Jersey.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.