Política

Validat l’ajut a 1.234 entitats esportives

El Parlament aprova els del tercer sector, cultura i instal·lacions juvenils

La nova bateria de decrets llei impulsats pel govern per dotar d’ajuts extraordinaris per a diverses entitats i col·lectius afectats per la pandèmia va rebre el vistiplau del Parlament en una sessió en què els grups de l’oposició es van abstenir en coincidir a qualificar-los d’insuficients i censurar que arribaven tard i, en molt casos, modificant decrets que no s’havien fet correctament. La consellera de Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, va explicar que ahir mateix es va resoldre la convocatòria de 25 milions per fer front a la suspensió de l’obertura al públic de les instal·lacions i dels equipaments esportius de la qual es beneficiaran 1.234 entitats –680 empreses, 12 fundacions i 542 entitats–, cobrint totes les sol·licituds que complien els requisits.

Els ajuts es complementen amb un altre fons per als ens locals de 20 milions. Els altres dos decrets que van passar el tràmit són els de suport per a entitats del tercer sector i el de mesures extraordinàries econòmiques per a les instal·lacions juvenils, cooperatives, i de caràcter social.

En relació amb la Covid-19, el ple va donar llum verd a l’informe de la comissió de la Reconstrucció i la Reactivació Socials i Econòmiques amb tots els grups votant-hi a favor a excepció de la CUP, que es va abstenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.