Economia

Presenten el pla tractor per al sector de l’automoció

Més de 30 projectes, amb la participació de més de 150 empreses, es desenvoluparan en un pla vinculat als Fons de Reconstrucció de la UE

Generalitat, el centre tecnològic Eurecat i el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) han presentat un pla tractor del sector de l’automoció català concebut per a beneficiar-se de Fons de Reconstrucció de la UE, i que inclou més de 30 projectes, amb més de 150 empreses involucrades.

Com ha explicat el president del CIAC, Josep Maria Vall, “aquests fons s’han convertit en la gran oportunitat per transformar el sector de l’automoció a Catalunya i Espanya.”

A la reunió d’avui, més de 140 empreses han rebut les explicacions sobre les línies estratègiques del pla i han pogut resoldre els dubtes sobre els Fons de Reconstrucció. Aquestes línies estratègiques giren al voltant de tendències com la progressiva descarbonització i electrificació dels automòbils; l’aparició del vehicle autònom; el creixement del vehicle connectat i la consolidació de nous models de negoci, com el rènting o el cotxe compartit. A partir d’aquestes tendències, les empreses, tot seguint, de fet el Pla Estratègic 2020-2024 presentat pel CIAC el mes de setembre passat, estan dissenyant propostes que tenen a veure amb la fabricació de bateries, el desplegament accelerat del 5G o les infraestructures de recàrrega per al vehicle elèctric.

La Generalitat, en veu de a directora general d’Indústria, Matilde Villarroya ha demanat a les empreses que comencin a donar forma a nous projectes perquè en el moment que s’obri la línia de finançament, falta saber quin format tindrà, els terminis per presentar-s’hi seran curts. En el mateix sentit s’ha expressat el Clúster Manager del CIAC, Josep Nadal: “cal que les empreses facin bullir l’olla i avancin tota la feina que puguin com presentar les Mostres d’Interès”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.