Política

Decàleg del Grup Koiné als partits per la llengua

El Grup Koiné ha fet arribar als partits que s’anomenen independentistes un decàleg de mesures per a la defensa de la llengua catalana, perquè les incloguin en els seus programes electorals i que serveixi n per revertir el que consideren un “procés accelerat de substitució” i subordinació del català pel castellà. El col·lectiu demana que les formacions es prenguin la qüestió de la llengua “com a qüestió d’estat”, amb l’objectiu de capgirar un procés que “ens aboca a la pèrdua irreversible de la llengua que ens defineix com a poble diferenciat”.

Per això proposen que el domini del català no sigui un mèrit sinó un requisit per treballar en l’administració; que es respectin els drets lingüístics en atencions mèdiques, residències i serveis pediàtrics; un nou procés de normalització amb una veritable immersió lingüística a les escoles; que s’asseguri que el català sigui la llengua vehicular en tots els cicles formatius; impulsar que ho sigui en les activitats esportives i de lleure infantil; fer complir el codi de consum sobre drets lingüístics dels consumidors; impulsar una política coherent als mitjans de comunicació públics, i aconseguir la reciprocitat de les emissions de ràdios i televisions dels països de parla catalana i eliminar la duplicació en castellà en les rodes de premsa del govern, entre altres mesures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.