Política

JxCat obté 52.000 avals per presentar-se al 14-F

Borràs fa gala de transversalitat amb la suma de Moviment d’Esquerres a les llistes

En calien uns 5.600 i n’ha obtingut més de 52.400. Junts per Catalunya ha recollit amb escreix en una setmana els avals necessaris per poder presentar-se, com a formació nova, a les pròximes eleccions, previstes per al 14 de febrer. La candidata a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, confia que els comicis no s’hagin de posposar: “Nosaltres treballem amb la idea que se celebrin les eleccions el 14 de febrer. El país necessita les eleccions, un canvi al govern. El govern està treballant perquè es puguin celebrar els comicis el 14-F.”

L’exconsellera va descriure la quantitat de signatures recollides –gairebé deu vegades més del 0,1% necessari del cens electoral de cada circumscripció– com “un preludi del que podrà ser una gran victòria el dia 14-F” i va recordar la seva aposta per un executiu “independentista fort” per avançar cap a la independència. Ho va dir al costat de representants de Moviment d’Esquerres (MES) com l’exalcalde de Sitges Jordi Serra, un dels fundadors del PSC, que va constatar que el partit de Salvador Illa ha abandonat la reivindicació del dret a l’autodeterminació. MES està representat a les llistes de JxCat amb la voluntat d’aportar-hi els valors del socialisme democràtic catalanista.

“Estem demostrant la unitat electoral per aconseguir l’objectiu comú que és la independència”, va exhibir Borràs. “Avui sumem per l’esquerra perquè JxCat és un partit progressista”, va reblar. També figuren a les llistes representants de Demòcrates –escissió d’Unió–, Reagrupament –escissió d’ERC–, Solidaritat Catalana per la Independència, Independentistes d’Esquerres, Acció per la República o Els Verds-Alternativa Verda. “A JxCat hi cap tothom, des de totes les tradicions ideològiques, per això hi caben els hereus de Josep Pallach al costat dels de Carrasco i Formiguera i dels de Ramon Trias Fargas”, va condensar la candidata, fent gala de pluralitat i transversalitat. El coordinador de MES, Josep Serra, va advocar per la unitat de l’independentisme davant la repressió de l’Estat.

LA FRASE

[Amb Moviment d’Esquerres] avui sumem per l’esquerra perquè JxCat és un partit progressista
Laura Borràs
Presidenciable de JxCat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.