Empreses

Actelser resol el transport de senyal al 100% dintre de la llar

La firma ven un pack de fibra òptica per als habitatges i les empreses, amb èxit, per no perdre velocitat a internet

L’angoixa de milers d’internautes per la lentitud excessiva d’internet tot i tenir suficients megues contractats pot deixar de ser un malson per a molts. L’empresa vallesana Actelser fa un any que va iniciar la comercialització d’un pack format per dos convertidors i un cable de fibra òptica plàstica per fer arribar el 100% del senyal d’internet a qualsevol lloc d’un habitatge o d’una empresa. Per tant, la velocitat d’internet als aparells serà molt superior i coincidirà amb el senyal d’arribada al router d’acord amb els megues contractats.

Quan un usuari té problemes amb el wifi a l’interior de la llar, el primer que fa és contractar més megues, però la veritat és que això tampoc resol el problema. “La nostra campanya explica que no cal que es pagui per allò que no es necessita”, diu Jordi Calsina, soci i CEO d’Actelser, que hi afegeix: “La nostra empresa garanteix un giga a 50 metres.” L’impulsor de la firma, conjuntament amb quatre socis externs d’aquesta empresa, comenta que per a una família de quatre membres és “més que suficient” contractar 100 megues. El problema, segons el directiu d’Actelser, “és tècnic, de la qualitat del transport del senyal”.

De fet, només cal situar un convertidor al costat del router i un altre a la zona de l’habitatge on hi hagi l’ordinador o l’aparell que s’utilitzi. I entremig es posa un cable de fibra òptica plàstica, que permet fer els moviments per les cantonades de les parets. L’empresa només comercialitza els productes. La instal·lació, la pot fer un mateix o bé un instal·lador professional. En el web apareixen diversos instal·ladors que l’usuari podrà utilitzar. La compra es fa en línia i entre 24 i 48 hores arriba el producte a casa de l’usuari.

Actelser comercialitza diversos tipus de packs. El més econòmic costa 160 euros amb un descompte del 10%. Jordi Calsina diu que el que té més sortida és un pack Duplex que porta el senyal fins a dos punts diferents de l’habitatge, que costa uns 400 euros. Fonts de l’empresa afirmen que reben comandes de diversos indrets del món.

L’empresa va néixer perquè un dels socis tenia relació amb Telefónica i els van dir que aquesta companyia estava interessada a “millorar la velocitat de senyal dintre de la llar”. A partir d’aquí la firma va estar quatre anys només fent desenvolupament de producte. “Vam destinar recursos propis a R+D durant molt de temps i vam obtenir un préstec del CDTI”, explica Jordi Calsina. Però, en no concretar-se els acords amb l’operadora, Actelser va iniciar l’activitat sola només a través de la xarxa. El 2021 preveuen arribar al milió d’euros de facturació.

ACTELSER

Facturació
500.000 €
Treballadors
3
Any de fundació
2015
La firma va estar quatre anys només desenvolupant el producte i només en fa un que el comercialitza. La Moncloa va requerir els seus serveis perquè va veure una demostració del pack d’Actelser que Telefónica va publicar en el seu web.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.