Societat

Ajornada l’audiència del cas Open Arms contra Salvini

S’acusa l’exministre de segrest de persones

Causa indignació amb una mascareta del jutge Borsellino

Matteo Salvini està acusat de segrest de persones per haver retingut durant 21 dies, quan era ministre de l’Interior, més d’un centenar d’immigrants a bord de la nau de la ONG Proactiva Open Arms. Ahir a Palerm, el jutge que segueix el cas havia de resoldre si iniciava el judici contra el líder leghista. La decisió, però, s’ha ajornat perquè ha acceptat examinar proves de la defensa.

Fins a Palerm van desplaçar-se membres de l’ONG catalana, que és part civil en l’acusació, com ara la cap de missió Anabel Montes Mier i el fundador, Òscar Camps. Quan va sortir de l’audiència, Camps va declarar: “Salvini ha causat patiment a 151 persones només per fer campanya electoral. Tot això té un preu, i s’ha de fer justícia.” Proactiva voldria que el judici servís per establir responsabilitats dels governs europeus per la carnisseria de víctimes al Mediterrani que han causat les seves polítiques migratòries.

L’audiència va fer-se a la mateixa aula on es va celebrar el primer maxiprocés contra la Cosa Nostra, i Salvini s’hi va presentar amb una mascareta amb la imatge del jutge Paolo Borsellino, assassinat per la màfia. Fins fa poc, el leghista lluïa mascaretes de suport a Donald Trump. Ara que el president nord-americà està en el punt de mira perquè seguidors seus, molts d’ideologia neonazi, van assaltar el Capitoli després de les seves crides incendiàries, Salvini ha optat per desviar l’atenció i provocar una nova polèmica. El gest ha causat la indignació esperada. La Lliga a Sicília té un bon grapat de coordinadors i candidats emparentats amb capos mafiosos, i Borsellino lluitava contra tot allò que representa el partit de Salvini. “Aquesta imatge em fa venir ganes de vomitar”, va respondre-li Salvatore Borsellino, germà del magistrat assassinat. A més, va recordar que Salvini, fins fa poc, quan encara no necessitava pescar vots a Sicília, definia els italians meridionals amb l’insult classista i racista terroni. “El meu germà era palermità i, per tant, un terrone”, va sentenciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.