Cinema

Animac fa 25 anys

La Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya es farà presencial a Lleida, entre demà i el 28 de febrer, i en format virtual des d’avui fins al 7 de març

Un total de 181 pel·lícules, entre les quals hi ha nou llargmetratges i una sèrie, conformen la programació de l’ Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya , que organitza l’Ajuntament de Lleida i celebra enguany una edició híbrida, amb activitat presencial i virtual.

Serà una edició especial, la número 25 d’un festival que és el més antic de l’Estat especialitzat en animació. Se celebra de manera presencial a Lleida, entre demà i diumenge, i des d’avui mateix i fins al 7 de març en format virtual. La directora d’Animac, Carolina López, va comentar en la roda de premsa de presentació: “Davant l’obligat canvi de format, celebrem el passat mirant cap a un futur en línia, sense perdre de vista la feliç i imprescindible presencialitat.” També va assegurar: “Es trobarà a faltar la dimensió social del festival, però també ens il·lusiona existir amb el do de la ubiqüitat que ens atorga internet i, des de Lleida, compartir els processos i l’art de l’animació amb tot el món.”

El certamen reflexionarà sobre el camí recorregut durant aquest quart de segle amb un acurat programa que posa en relleu la diversitat cultural i artística. L’Animac gira al voltant de tres eixos: cultural, amb la projecció d’una tria de l’animació mundial, conferències i altres activitats; educatiu, amb sessions escolars, Animac Campus i tallers, i industrial, amb els projectes Incubator.

Carolina López va ressaltar els premis especials d’aquesta edició de l’Animac. La dibuixant, realitzadora i animadora britànica Joanna Quinn serà guardonada amb el premi honorífic d’Animac 2021. Adam Elliot, original realitzador australià d’autobiografies animades en plastilina com Harvie Krumpet, premiada amb l’Oscar, serà distingit amb el premi Animation Master. Animac els dedicarà una retrospectiva. També serà homenatjat l’il·lustrador i animador Carles Porta, que rebrà el premi Trajectòria i serà el protagonista d’una exposició al Museu d’Art Jaume Morera en què es revisarà el procés creatiu de 24 anys al capdavant de la imatge d’Animac.

La Inesperada, un nou festival de no-ficció

Núria Giménez Lorang, realitzadora de la premiada My Mexican Bretzel, i Miquel Martí Freixas són els codirectors de La Inesperada Festival de Cine , una nova mostra centrada en la no-ficció com un espai per a la creació lliure i genuïna, d’autor i contemporània, basada en la realitat i oberta des del cinema fins a les arts visuals. Se celebra entre avui i el 28 de febrer a Barcelona, a la Filmoteca i el cinema Zumzeig, on es projectaran 14 títols, majoritàriament inèdits i amb una important presència de produccions catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.