Política

Òmnium i l’ANC criden a la protesta amb motiu de la visita de Felip VI aquest divendres a la planta de Seat a Martorell

Les entitats convoquen concentracions a dos dels ponts que envolten la planta

Els CDR animen a donar al rei i a Pedro Sánchez “la rebuda que es mereixen” amb una altra acció a la plaça Joan Serrats de Martorell

Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han convocat una acció de protesta amb motiu de la visita que el Felip VI  té previst fer divendres al matí a la planta de Seat a Martorell. El rei hi anirà acompanyat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Les entitats han anunciat aquest dijous concentracions a dos quarts de deu del matí als ponts que envolten el complex industrial "per deixar clar que Catalunya no té rei” i que “Felip VI no és benvingut al nostre país”. Els punts de la convocatòria són el pont de la plaça 19, per damunt de l’AP-7, a l’avinguda Can Cases del barri de la Creu de Martorell, i al pont sobre l’A-2 a l’avinguda ca n’Amat de Martorell.

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) també han cridat a la protesta amb el lema 5-M. Tombem el règim.

En una convocatòria feta a través de les xarxes socials, el col·lectiu crida a concentrar-se a les nou del matí a la plaça Joan Serrats de Martorell, a tocar de l'estació Martorell Enllaç de FGC i a 1,5 km de la fàbrica. Els CDR denuncien que “els capitostos del règim” pretenen tractar Catalunya “com a colònia una vegada més”. “Per la llibertat d’expressió, les represaliades i la República: donem-los la rebuda que mereixen!”, afegeix el missatge.

La visita del monarca i del president del govern espanyol s’havia de fer el desembre però es va ajornar per la quarantena de Sánchez després d’haver-se reunit amb el president francès, Emmanuel Macron, que va donar positiu per Covid-19.

La visita dels dos màxims representants institucionals espanyols es produeix en un moment de fricció entre la monarquia i el soci de coalició del PSOE, Podem, pels escàndols financers que afecten el pare del rei, Joan Carles de Borbó.

Sánchez va admetre la setmana passada que sentia incomoditat per les “actituds incíviques” del rei emèrit però les va desvincular explícitament de l’actitud “exemplar” de l’actual monarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.