Economia

economia

La Cecot pregunta a Madrid pels 1.350 milions de Castor

La patronal vallesana Cecot ha demanat a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que reclami a Escal, la societat concessionària del magatzem de gas Castor, del qual ACS és el principal accionista i que acaba de presentar concurs de creditors, els 1.350 milions de la infraestructura. Fa poc que el Congrés va haver de ratificar l’emissió de deute públic per pagar a Santander, Caixa Banc i Bankia els 1.350 milions que van avançar per compensar la concessionària de la infraestructura, que va haver de tancar-se pels terratrèmols que va provocar al sud de Catalunya i al País Valencià. La Cecot ha enviat una carta a la ministra per preguntar-li si exigirà cap responsabilitat patrimonial als accionistes i recorda la sentència del Tribunal Constitucional de l’any 2017 que obligava la societat concessionària a “retornar els 1.350.729.000 que va rebre”.

Davant l’opció que Escal es declari insolvent, el president de la patronal vallesana, Antoni Abad, ha reclamat al govern de Madrid que expliqui quines mesures pensa prendre per exigir responsabilitats patrimonials als socis. La Cecot recorda que des del 2015 ha dut actuacions contra la compensació per Castor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.