Empreses

De la Conca va més enllà del consum sostenible

L’empresa du en l’ADN el compromís compartit en la lluita contra el canvi climàtic

Armand Folch i Rubén Roc van coincidir en els estudis de ciències ambientals a la Universitat Autònoma de Barcelona i van decidir que una bona manera de contribuir al consum sostenible en l’àmbit local era crear una empresa social i mediambientalment responsable. De la Conca, que es diu així en referència a la conca mediterrània i als terrenys familiars a la comarca de la Conca de Barberà, d’on procedeixen les herbes aromàtiques dels seus productes, va néixer el 2018 a la incubadora d’empreses de Barcelona Activa.

Comercialitza productes ecològics sense plàstics. En el seu catàleg es poden trobar infusions, patés vegetals amb superaliments i xocolates veganes. A més, De la Conca, juntament amb Fossil River, té en el mercat la primera sal lliure de microplàstics. “L’extraiem de forma artesanal d’una mina fòssil d’Alacant, originada en el període Triàsic fa 250 milions d’anys”, explica Folch. La sal, gruixuda i fina, es ven en bosses vegetals 100% compostables. La firma també comercialitza sals d’herbes i escates de sal, i enguany ampliarà el seu catàleg amb salses veganes. “Els nostres productes els fem en una nau que tenim a Sant Llorenç d’Hortons, a l’Alt Penedès, i sempre amb empreses socials”, explica Folch.

De la Conca també ha estat la primera a crear un comerç electrònic completament sostenible a l’Estat. Per pal·liar la petjada de carboni de la seva producció i logística, l’empresa fa accions sostenibles, de les quals també fa partícips els clients. Es tracta de compensacions directes i certificades: reforestació en qualsevol lloc del món, aportacions a empreses locals que opten per la generació d’energies verdes i la protecció de la biodiversitat i la gestió forestal a l’Amazones. “Volem democratitzar aquests productes, que deixin de ser prohibitius”, assegura Folch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.