Societat

S’ultima l’organització i desinfecció d’espais al Sant Jordi per acollir el concert pilot de Love of Lesbian

Es tracta de la primera actuació musical multitudinària i amb el públic dret des de l’inici de la pandèmia

El Palau Sant Jordi viu aquest diven­dres les dar­re­res tas­ques per nete­jar i desin­fec­tar el recinte que aco­llirà, aquest dis­sabte, els 5.000 assis­tents al con­cert pilot a nivell euro­peu, pro­ta­go­nit­zat per Love of Les­bian. Es tracta de la pri­mera actu­ació mul­ti­tu­dinària i amb el públic dret a Cata­lu­nya des de l’inici de la pandèmia, en un acte pro­mo­gut pels fes­ti­vals i acom­pa­nyat per un estudi de l’Hos­pi­tal Ger­mans Trias i Pujol. La pista del Sant Jordi estarà sec­to­ri­a­lit­zada en qua­tre espais i s’evi­ta­ran les aglo­me­ra­ci­ons a l’entrada i a la sor­tida. Els assis­tents hau­ran de por­tar mas­ca­reta ffp2, mal­grat que podran con­su­mir. El resul­tat de l’actu­ació con­tri­buirà a deter­mi­nar el futur dels fes­ti­vals d’estiu.

A diferència de l’experiència de la Sala Apolo del desem­bre, el con­cert del Sant Jordi no es con­si­dera un assaig clínic sinó un esde­ve­ni­ment “comer­cial” basat en la con­fiança que va gene­rar aque­lla prova. Per això, els assis­tents ara no són volun­ta­ris sinó espec­ta­dors amb entrada als quals no es farà un segui­ment ni noves pro­ves després del con­cert.

Els orga­nit­za­dors, però, sí que dema­na­ran auto­rit­zació per ras­tre­jar a través del sis­tema púbic de salut quants dels assis­tents aca­ben sent posi­tius en dies poste­ri­ors, per com­pa­rar-ho amb la incidència glo­bal del virus.

Quant a les con­seqüències d’aquest con­cert per a l’acti­vi­tat dels fes­ti­vals de música esti­vals i les sales, els orga­nit­za­dors s’han mos­trat cauts. “Aquest no és el model defi­ni­tiu, i segu­ra­ment d’aquí a l’estiu ens tocarà fer més pro­ves. Però tre­ba­llem amb la idea de recu­pe­rar acti­vi­tat de cara l’estiu, ente­nent la diver­si­tat de fes­ti­vals exis­tents”, va expo­sar durant la pre­sen­tació Jordi Her­re­ru­ela, del Fes­ti­val Cruïlla.

El con­cert i tot el que l’envolta tindrà un cost de 200.000 euros, dels quals entre 80.000 i 90.000 euros es finançaran amb la venda d’entrada. La resta, és la inversió a fons per­dut que fan els fes­ti­vals i enti­tats par­ti­ci­pants en la ini­ci­a­tiva.

Neteja dels 4.500 metres qua­drats del Sant Jordi

El Palau Sant Jordi té una superfície de 4.500 metres qua­drats, que es nete­jarà durant el procés de mun­tatge, abans i durant el con­cert, i al final. Segons l’empresa res­pon­sa­ble de la desin­fecció, Nda­vant, el recinte s’ha sepa­rat en set zones. El dia del con­cert, es des­ti­narà un equip de pro­fes­si­o­nals a cada zona que s’encar­re­garà de la desin­fecció dels lava­bos i de tots els espais de con­tacte de les per­so­nes assis­tents, com ara les bara­nes o els poms de les por­tes, entre d’altres. Totes els tre­ba­lla­dors també s’han fet pro­ves d’antígens els dies de tre­ball, que es repe­ti­ran el mateix dia del con­cert.

Les tas­ques de neteja han comp­tat amb el robot Xenex, un sis­tema de llum pol­sada ultra­vi­o­lada tipus C que, segons l’empresa, en menys de dos minuts i de manera sos­te­ni­ble, eli­mina el ras­tre de la covid-19. És el sis­tema que s’uti­litza per a una desena d’hos­pi­tals cata­lans, com l’Hos­pi­tal Uni­ver­si­tari de Bell­vitge, l’Hos­pi­tal Uni­ver­si­tari de la Vall d’Hebron o l’Hos­pi­tal de Sant Joan Despí Moisès Broggi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.