Empreses

Cal Blay preveu obrir trenta restaurants en cinc anys

Amb la marca La Plural ja ha obert a Sant Sadurní d’Anoia i Vilanova i la Geltrú Els locals són de menjar saludable i pensats per fer-hi teletreball

L’expansió iniciada al febrer suposarà la contractació de 250 nous empleats en cinc anys

El grup de restauració Cal Blay, de l’Alt Penedès, ha decidit plantar cara a la crisi inventant un nou concepte gastronòmic postcovid, basat en el menjar ràpid, saludable i de proximitat. L’equip directiu, encapçalat per Santi Carda i els seus germans Jordi i Anna, han creat La Plural, una comunitat gastronòmica concebuda com un espai de restauració adaptat a les necessitats que ha generat la crisi sanitària: cuina oberta durant dotze hores, un espai diàfan i pensat per poder-hi fer teletreball, amb connexió wifi, preses de corrent i zona de càrrega per a smartphones i portàtils. Un cop dissenyat el model han començat l’expansió.

Així, el grup Cal Blay, que ja tenia quatre restaurants i una important divisió de càtering, ja ha iniciat l’obertura d’entre vint i trenta restaurants en un període de cinc anys. “Al febrer vam posar en marxa el primer local amb la marca La Plural i veiem molt factible arribar fins a la trentena de nous espais repartits per Catalunya”, explica Santi Carda, director general del grup nascut l’any 1982.

Fa una mica més d’un mes es va inaugurar el primer establiment amb aquestes característiques al centre de Sant Sadurní d’Anoia, la població d’on és originària la família. Fa dues setmanes també es va obrir un altre restaurant a Vilanova i la Geltrú. El responsable del grup assegura que poblacions com Igualada, Terrassa, Sabadell, Granollers i Girona podrien ser les següents. I fins tot no descarta tenir un local amb l’ensenya La Plural dins de l’estadi del Camp Nou.

Aquesta expansió, molt pensada per a capitals de comarca, suposarà contractar unes 250 persones més, que s’afegirien a les 180 que actualment treballen al grup. De fet, Santi Carda –que va guanyar vint-i-tres títols com a jugador d’hoquei, sobretot quan jugava amb l’Igualada- creu que calen uns dotze treballadors per poder donar servei a entre 100 i 150 comensals per local. Quant a la inversió, el responsable del grup afirma que caldria destinar entre 100.000 i 120.000 euros per posar en marxa cada nou restaurant.

“La gent ens demana aquest nou concepte de comunitat gastronòmica perquè la pandèmia ha portat alguns canvis d’hàbits que han vingut per quedar-se i nosaltres volem ser partícips d’aquesta transformació”, assenyala el responsable de Cal Blay, que espera que aquesta aposta atrevida del grup obri noves oportunitats per sortir de la greu crisi a què s’ha vist abocat el sector de la restauració, especialment el dedicat al càtering d’esdeveniments i casaments, que suposa el 60% de la facturació de Cal Blay. “El 2019 vam servir dues-centes bodes i l’any passat només van ser una quinzena” diu Santi Carda.

El grup gastronòmic Cal Blay va néixer a Sant Sadurní d’Anoia 1982 de bracet de la família Carda-Torner. Amb l’entrada de la generació dels fills, el grup va fer una aposta pels serveis de càtering i els casaments i es va convertir en una de les empreses catalanes de referència en el sector. El grup, a més, gestiona actualment quatre espais de restauració: Cal Blay 25, a Sant Sadurní d’Anoia i després s’hi van anar incorporant El Mirador de les Caves (Subirats), El Nàutic (Vilanova i la Geltrú) i La Masia (Esplugues de Llobregat). Recentment, el grup ha posat en marxa una divisió destinada només al menjar per emportar sota la marca Blayeat i també prepara milers de plats per a tercers.

GRUP CAL BLAY

Facturació
5,5 M€
Treballadors
180
Any de fundació
1982
El grup Cal Blay va tenir una facturació de 5,5 milions d’euros el 2020, una caiguda considerable per culpa de la covid-19. L’any anterior les vendes van ser de 12 milions d’euros. Amb l’expansió iniciada aquest febrer, la previsió és facturar uns 25-30 milions el 2026.
la clau

Cuina central per a tot el grup

El Grup Cal Blay disposa d’unes instal·lacions a Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès), d’uns 7.000 m², on hi ha les cuines centrals i l’espai laboratori de recerca i creació de noves receptes. Des d’aquestes instal·lacions s’elaboren els menús destinats al servei de càtering, així com també es preparen i s’elaboren, en part, la majoria de menús que s’han incorporat a la carta de La Plural. Les instal·lacions, que aglutinen bona part dels 180 treballadors del grup, donaran servei a la propera expansió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.