Economia

Pimec exigeix ampliar les ajudes directes a sectors exclosos i a empreses afectades indirectament per les restriccions

La patronal presenta als grups parlamentaris esmenes al Decret llei de suport a la solvència de les empreses

Pimec ha pre­sen­tat als grups par­la­men­ta­ris esme­nes per millo­rar el Reial Decret Llei 5/2021 de suport a la solvència de les empre­ses, en tràmit par­la­men­tari.

La patro­nal ha recla­mat una tra­mi­tació en el Congrés dels Dipu­tats per la via de màxima urgència i ampliar l’abast als sec­tors exclo­sos en la Clas­si­fi­cació Naci­o­nal d’Acti­vi­tats Econòmiques (CNAE) i a empre­ses afec­ta­des indi­rec­ta­ment per les res­tric­ci­ons. Com a exem­ple, la con­fe­de­ració s’ha refe­rit a l’oci edu­ca­tiu, els fabri­cants de cafe­te­res o els comerços essen­ci­als situ­ats en zones alta­ment turísti­ques, entre altres.

Pimec ha defen­sat ampliar els CNAE i incloure les acti­vi­tats proveïdores, així com que les aju­des no depen­guin exclu­si­va­ment de la cai­guda de la fac­tu­ració.

Per altra banda, la patro­nal ha adver­tit que la dotació de 3.000 mili­ons d’euros per a la rees­truc­tu­ració del deute finan­cer de la Covid-19 “limita seri­o­sa­ment” l’eficàcia d’aquest ins­tru­ment, ja que pre­veu que només un 5% del deute pro­vo­cat per la pandèmia es pugui aco­llir poten­ci­al­ment a la con­versió de préstecs en sub­ven­ci­ons a fons per­dut.

Per això, Pimec ha sol·lici­tat a la Comissió Euro­pea una acció coor­di­nada que per­meti la qui­tació par­cial i la rees­truc­tu­ració dels deu­tes deri­vats del coro­na­vi­rus de pimes, tal com es va fer en l’ante­rior crisi amb els deu­tes immo­bi­li­a­ris de mol­tes enti­tats finan­ce­res. La patro­nal ha dema­nat també al govern espa­nyol impul­sar una pro­posta d’aquest tipus al Con­sell Euro­peu i ha defen­sat que l’ampli­ació de ter­mi­nis i man­can­ces sigui simultània a la demanda de rees­truc­tu­ració del deute, entre altres qüesti­ons.

La con­fe­de­ració també ha qua­li­fi­cat “d’insu­fi­ci­ents” els 1.000 mili­ons d’euros del fons de reca­pi­ta­lit­zació i ha recla­mat més dis­po­sició de l’exe­cu­tiu esta­tal per ampliar aquest meca­nisme. A més, l’enti­tat ha con­si­de­rat “impres­cin­di­ble” explo­rar fórmu­les público – pri­va­des per situar la grandària dels fons de reca­pi­ta­lit­zació de les peti­tes i mit­ja­nes empre­ses a un nivell pròxim al de les grans empre­ses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.