Educació

La UdG aprova un nou pla d’igualtat de gènere

La Universitat de Girona (UdG) disposa d’un nou pla d’igualtat de gènere una dècada després d’haver-ne aprovat el primer. Aquest segon pla, que l’actualitza i l’ajusta al temps actual, fixa una cinquantena d’accions per portar a terme al llarg dels anys vinents. Un treball intens que al llarg dels últims mesos s’ha fet tenint com a objectiu el consens i en el qual un miler de persones han participat en la fase de discussió i redacció.

Una de les accions previstes és incloure progressivament la perspectiva de gènere en el disseny dels plans d’estudi de cada grau i màster. També es vol treballar perquè els tribunals de les tesis doctorals siguin paritaris o detectar algunes limitacions que tenen els treballadors de la UdG per assolir la conciliació familiar.

Un nou pla que vol ser “ambiciós i capdavanter”, segons va explicar ahir el rector de la UdG, Quim Salvi, que remarca específicament el compromís irrenunciable per garantir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

Els estatuts de la UdG expliciten el compromís ferm de la institució amb el valor de la igualtat d’oportunitats i la lluita contra tota discriminació per raó de gènere per promoure i consolidar aquests valors, tot projectant la perspectiva de gènere de manera transversal a totes les àrees de treball, estudi, docència i recerca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.