Administracions

El Consell del Baix Empordà centra el 2020 a frenar la crisi social per la pandèmia

L’ens ha engegat deu programes d’ocupació per contenir l’impacte dels 2.102 ERTO i manté accions per fomentar el turisme i atraure indústries

L’impacte econòmic de la pandèmia al Baix Empordà, amb 2.102 expedients de regulació temporal d’ocupació i (ERTO) i 11.374 treballadors afectats en diferents graus, va centrar les prioritats d’actuació del Consell Comarcal el 2020, com ara en l’estrena de deu programes d’ocupació per a públics diferents o la nova taula de reactivació econòmica que aplegarà polítics, tècnics i sector privat. Són algunes de les mesures que el president de l’ens, Joan Loureiro, ha esmentat en la presentació de la darrera memòria anual, que també recull altres indicadors i l’increment d’ajuts en matèria social.

En aquest camp, per exemple, la consellera comarcal d’Educació, Roser Font, va esmentar que els efectes de la Covid-19 també s’han notat, “sobretot amb l’augment de beques”. “Hem donat 2.120 ajuts de menjador i 120 ajuts pel transport escolar.” I el vicepresident Xavier Dilmé va xifrar en 1.360 els llocs de treball gestionats i en 259 les persones inserides al mercat laboral. En paral·lel, també va recordar que volen posar en comú l’oferta de sòl i sostre industrial de la comarca, per atraure més empreses, i que han activat iniciatives com el pla d’accessibilitat turística i la marca Empordà, conjuntament amb l’Alt Empordà, per captar més visitants, ara mateix centrats en els de proximitat.Pel que fa l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Consell s’han destinat 29.255,93 euros a prestacions d’urgència social en tots els àmbits, per tal de garantir el benestar social i la salut de tots els ciutadans de la comarca. L’Oficina Comarcal del Consum i l’Oficina d’Habitatge del Baix Empordà també han atès prop de cinc mil consultes i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones ha atès 182 persones per aconseguir una major igualtat de gènere a la comarca.

Aprofitar fons europeus

Aquest mes, el Consell ha emprès un cicle de formació, concentrat en quatre jornades, perquè els tècnics dels 36 municipis de la comarca aprenguin a dissenyar projectes i programes subvencionables amb fons europeus. Per Loureiro: “Amb el pla Next Generation s’ha duplicat el pressupost europeu i per tant es destinaran més diners a projectes que cal aprofitar com a oportunitat per invertir.”Finalment, Loureiro va repassar altres projectes ambientals, com ara l’expansió del sistema de recollida porta a porta, els convenis per gestionar les franges perimetrals i l’estudi del centre logístic pretractament per la planta de residus o l’activació de l’oficina de transició energètica, entre d’altres.

LA XIFRA

11.374
treballadors
del Baix Empordà van estar afectats per un total de 2.102 ERTO al llarg de l’any passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.