Societat

Un estudi de la UdG alerta de la por al maltractador

Una enquesta a 1.541 persones detalla que un 68% coneixen o han presenciat casos de violència masclista i, d’aquestes, un 40% no ho han denunciat per por

Un treball de recerca coordinat per la Universitat de Girona (UdG) posa en relleu que el 68% de les 1.541 persones majors de 18 anys enquestades al conjunt de l’Estat coneixen o han presenciat un cas de violència de gènere al llarg de la seva vida. D’aquestes persones, un 40% van decidir no ajudar la víctima. L’estudi assenyala que bona part de les víctimes són familiars i amics, però també professionals que ajuden les dones.

Silenciar l’entorn

Segons la investigadora Patrícia Melgar, la majoria d’atacs que reben aquestes víctimes, coneguts com a violència de segon ordre, són “violència psicològica” i l’agressor aprofita per “desprestigiar personalment o professional” les persones. Per la investigadora, els agressors intenten “silenciar” l’entorn de les dones agredides perquè se sentin més soles. La dada en aquest punt no deixa de ser eloqüent: un 40% no ho han denunciat per por de patir les represàlies de l’agressor per violència psicològica o verbal. Aquests episodis fins ara poc estudiats –vegeu la peça– són casos d’assetjament sexual de segon ordre.

LA XIFRA

40
per cent
de les persones que coneixen o han presenciat un cas de violència no ho han denunciat per por.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.