Salut

Von der Leyen sobre el nou passaport sanitari: “Comptem començar al juny”

Itàlia crearà el seu propi certificat de viatge a l’espera que es posi en marxa l’europeu

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha assegurat que l’objectiu és que el nou passaport sanitari “estigui llest al juny”. “Comptem començar amb certificat europeu al juny”, ha dit en una roda de premsa després de la cimera del G-20 sobre salut.

Von der Leyen ha celebrat “l’acord polític” entre els estats i el Parlament Europeu sobre la legislació del salconduit que es començarà a aplicar a partir de l’1 de juliol. Ara bé, des de Brussel·les diuen que el sistema estarà operatiu ja a principis de juny. “Els estats membres han de fer els deures”, ha avisat, referint-se als preparatius tècnics.

Amb tot, Itàlia ha anunciat que crearà el seu propi certificat de viatge a l’espera que es posi en marxa l’europeu. “Itàlia tindrà abans el seu propi document”, ha assegurat aquest divendres el primer ministre italià Mario Draghi. Roma promet coordinar-se amb Brussel·les, però tirarà endavant un “certificat verd nacional” per impulsar el turisme. “Volem que els turistes tornin aviat”, ha remarcat Draghi, que no ha aclarit si només reconeixeran la vacunació o també haver superat el virus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.