Política

Illa s’obre a acords i vol reunir-se amb Aragonès

El líder parlamentari del PSC i cap de l’oposició, Salvador Illa, va enviar ahir una carta al president del govern, Pere Aragonès, sol·licitant-li una trobada –“una reunió de treball”, en paraules seves– per abordar els quatre reptes que els socialistes consideren prioritaris per a aquests primers mesos de legislatura i que feien públics diumenge mateix durant la presentació del seu “govern alternatiu de Catalunya”. Expressant-li la voluntat de “contribuir a fer avançar el país, i fer-ho amb lleialtat institucional i responsabilitat política”, Illa proposa un pacte per superar la pandèmia, un pacte sobre els fons europeus, un acord a favor del pluralisme i un acord per renovar els alts càrrecs que tenen el mandat caducat en diversos organismes de la Generalitat, com ara les sindicatures o la corporació de mitjans públics. També li reitera la necessitat de tirar endavant “amb la màxima celeritat” la polèmica ampliació de l’aeroport i la taula de diàleg entre els partits catalans.

Els socialistes defensen els indults per ajudar al retrobament entre catalans i no descarten fins i tot un acord sobre el pressupost. Així, la viceprimera secretària del PSC i vicepresidenta del Parlament, Eva Granados, admetia ahir que un acostament de cara al pressupost es podria explorar si Aragonès ofereix a Illa la reunió sol·licitada. La número dos dels socialistes catalans al Parlament defensa l’indult als presos per contribuir “a normalitzar la situació al nostre país” i es mostra convençuda que el poden entendre el conjunt dels ciutadans i dels militants del partit. Granados celebra la posició de Junqueras a favor d’una sortida dialogada i no pas unilateral i ho considera una “autoesmena” del líder d’ERC empresonat. Pel PSC, Aragonès provarà el seu lideratge si és capaç de reunir la majoria de partits al voltant d’una taula de diàleg catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.