Societat

Barcelona obre el seu pressupost al ciutadà

L’equador del mandat municipal arriba a Barcelona amb la posada en marxa del tram final d’una mesura inèdita, consistent a permetre als ciutadans decidir prioritats sobre algunes inversions que es fan a la ciutat. A través del web participatiu Decidim.Barcelona, dijous es posarà en marxa un procés de votació en què els que hi participin decidiran el destí final de 30 milions d’euros amb un total de 184 projectes en joc, amb una aportació mitjana de mig milió d’euros. Hi ha temps de votar fins al diumenge 20 de juny.

El pressupost participatiu ha superat una primera fase en què els ciutadans i els equips tècnics municipals han treballat per acabar de perfilar els projectes que es porten a votació, que majoritàriament són equipaments educatius i entorns de l’àmbit escolar. S’han dut a terme 209 reunions amb la participació de gairebé 600 ciutadans que també han apostat per projectes de reforma de carrers o espais verds. Hi ha set projectes per posar ascensors o escales mecàniques, onze que fan referència a la mobilitat i la xarxa ciclista i un en relació amb els equipaments culturals.

Per districtes, on hi ha més projectes és a Sant Andreu, amb 20, i on menys, a Sarrià i Sant Gervasi amb 16. La votació es fa per internet, però s’organitzaran punts de suport presencial per afavorir la participació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.