Política

Vergés, a la mesa del Parlament i Budó, a Salut

El govern passa Figueras d’Esports a Exteriors, i Villatoro, d’Exteriors a Esports

Delort torna, ara contra els incendis

L’exconsellera de Salut, la republicana Alba Vergés, serà la nova vicepresidenta primera del Parlament en substitució de la diputada Anna Caula, que ha esta nomenada secretària general de l’Esport. Aquesta secretaria depèn de la conselleria de la Presidència, encapçalada per Laura Vilagrà (ERC) i suposa que l’exsecretari general del Departament d’Exteriors, Aleix Villatoro, assumeixi ara la direcció del Consell Català de l’Esport.

L’intercanvi dels departaments de Presidència i Exteriors entre Junts i ERC suposa que l’exsecretari general de l’Esport, Gerard Figueras, sigui nomenat ara secretari d’Acció Exterior i de la Unió Europea. Semblant al que passa amb el Departament de Salut, que ara assumeix Junts per Catalunya amb Josep Maria Argimon i amb el resultat que l’exconsellera de la Presidència i exportaveu del govern, Meritxell Budó, és nomenada ara secretària d’Atenció Sanitària i Participació.

Amb l’assumpció de Justícia per Junts, l’exconsellera Ester Capella quedava sense conselleria i ahir es confirmava el seu nomenament ja anunciat com a delegada del govern a Madrid, on va ser diputada al Congrés i senadora. Altres nomenaments són el de l’exsecretari general de Salut, Marc Ramentol, com a director general de Coordinació Interdepartamental; el de l’exlletrat major del Parlament i dirigent històric d’ERC, Joan Ridao, com a director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern; el de l’excap de comunicació d’ERC al Congrés, el Senat i l’Ajuntament de Barcelona, Oriol Duran, com a secretari de Comunicació del govern, i qui s’ha donat a conèixer per l’organització de les eleccions del 14-F, Ismael Peña López, com a nou director de l’Escola de l’Administració Pública.

El govern recupera qui va ser secretari de Seguretat (2004-2011) i director general de Protecció Civil (2015-2018), Joan Delort, nomenat ara director general de Prevenció i Extinció. La nova directora de Protecció Civil serà Mercè Salvat, que va ser secretària general del Departament d’Exteriors.

Aragonès es reuneix amb els grups la setmana que ve

El president Aragonès es reunirà a partir de dilluns amb els presidents dels grups parlamentaris de la cambra excepte el de Vox, una tanda que vol completar abans de la seva primera trobada amb el president Pedro Sánchez, a La Moncloa aquest mes. Aragonès començarà dilluns amb els grups que l’han investit president –dilluns, amb Junts i ERC, i, dimarts al matí, amb la CUP–, mentre que dimarts a la tarda es reunirà amb el PSC i En Comú Podem –les reunions amb els caps de Cs i el PP estaven ahir encara pendents de data. El govern no preveu que la taula de diàleg amb l’Estat es formalitzi fins després de la trobada a La Moncloa i ahir no tenia previst convocar de moment la taula de partits catalans com li reclamen el PSC i En Comú Podem –les trobades de la setmana vinent d’Aragonès seran amb cada grup per separat–. Després del Consell Executiu, el govern va reiterar el seu compromís amb el “diàleg permanent” amb el govern espanyol per buscar una sortida política al conflicte, que reafirma que ha d’incloure l’amnistia i l’autodeterminació. Però hi afegeix que no s’oposarà als indults.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.