Economia

Salt ha tramitat 122 casos de lloguers socials des del 2019

Segons l’Oficina Local d’Habitatge, en 45 d’aquests la mediació va permetre evitar que es fes efectiu el desnonament

L’Ajuntament reivindica la tasca “per trobar solucions a les famílies vulnerables”

L’Ajuntament de Salt respon a les crítiques de diverses entitats veïnals que últimament han qüestionat la política municipal en matèria d’habitatge. I ho fa presentant un balanç de les accions i gestions dutes a terme des de l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) des del 2019: segons aquestes dades, en els últims dos anys l’OLH ha trobat solucions per signar 122 contractes de lloguer social, treballant conjuntament amb altres administracions com ara l’Agència d’Habitatge de Catalunya, els Serveis Socials, el Servei d’Intermediació en l’Habitatge i la Gestora Urbanística Municipal de Salt.

Aturar desnonaments

En 45 d’aquests casos s’ha mitjançat amb els bancs i grans tenidors per trobar una sortida, aturar el desnonament i acordar un lloguer social per a les famílies saltenques. Entre altre dades avançades hi ha també la resolució de 43 casos de manera coordinada amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya i la borsa de pisos del consistori, que inclou els del parc municipal i que ha donat sortida a 34 famílies més.

Famílies vulnerables

Amb aquestes dades a la mà, el regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de Salt, Àlex Barceló, defensa la tasca que s’està fent des del municipi “treballant en diferents direccions per atendre les necessitats en habitatge” a través de la mediació, trobant solucions per a les famílies vulnerables. “És un dels eixos importants, tal com demostren les xifres amb les quals treballem”, recalca Barceló.

En la mateixa línia, l’alcalde, Jordi Viñas, torna a insistir que des del govern municipal “es té clar que l’accés a l’habitatge, a Salt i arreu, és un repte, i per aquest motiu és una de les prioritats”. Viñas recorda que fa pocs dies l’Ajuntament va adjudicar els primers 19 pisos del parc que a hores d’ara està constituït per gairebé 200 immobles. Pròximament es preveu lliurar deu habitatges més a mesura que l’adjudicació d’aquests pisos es vagi resolent seguint el reglament d’accés aprovat pel ple. “Però al mateix temps, i de manera paral·lela, anem estudiant i donant solucions, cas per cas, a totes les demandes que tenim damunt la taula i a les noves que van sorgint”, assegura l’alcalde.

D’altra banda, però, demà dissabte tindrà lloc precisament la presentació pública del Sindicat d’Habitatge de Salt, una nova entitat veïnal que aquestes últimes setmanes ha reivindicat diverses concentracions per aturar desnonaments.

LA XIFRA

45
desnonaments
van ser aturats des del 2019 a Salt mitjançant la mediació, segons l’Oficina Local d’Habitatge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.