Empreses

SMP preveu invertir 5,5 milions en un centre mèdic a Sitges

La firma creu que l’espai de 5.000 m², que aglutinarà els serveis sanitaris centrals privats de la ciutat, estarà acabat abans de l’estiu del 2022 Ha adquirit màquines d’última generació

Serveis Mèdics Penedès (SMP), l’empresa líder d’oferta sanitària privada de l’Alt Penedès, preveu posar en marxa un centre mèdic a Sitges que albergui els serveis centrals i que aglutini tota l’oferta sanitària privada d’aquesta població del Garraf. El centre, que tindria entre 4.000 i 5.000 m², suposarà una inversió de 5,5 milions d’euros, explica Josep Panyella, l’administrador i director mèdic de la firma nascuda el 1993 a Vilafranca del Penedès.

El màxim accionista de Serveis Mèdics Penedès explica que feia molts anys que treballava en un projecte encaminat a tenir presència a Sitges, perquè “és una ciutat que creixerà molt els propers anys”. Ara, amb el projecte actual, tenen el convenciment que abans de l’estiu de l’any vinent el nou local serà una realitat. Josep Panyella afirma que la part administrativa està molt avançada i que l’Ajuntament de la població veu el projecte amb “molt bons ulls”. El model que utilitzarà aquest nou centre serà una mica diferent del que empra la companyia sanitària de Vilafranca del Penedès. Aquí la idea és que cada professional pot exercir al centre mèdic a través de la fórmula de lloguer de l’espai, explica el director mèdic de SMP.

Serveis Mèdic del Penedès ofereix uns 600.000 serveis als pacients en un any. L’empresa privada ofereix cirurgia ambulatòria, clínica dental, consultes externes, diagnòstics per la imatge, exploracions generals, medicina esportiva, certificats mèdics i rehabilitació. Actua a Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, el Vendrell i Sant Sadurní d’Anoia.

Una altra prioritat de la firma del Penedès es durà a terme a Sant Sadurní d’Anoia, on es vol unificar en un sol local els dos centres que l’empresa hi té en l’actualitat. Aquest nou espai serà sostenible mediambientalment “perquè estarà alimentat en un 40-47% per energia solar”, diu Panyella. El nou espai, que disposarà de jardins verticals per guanyar sostenibilitat, tindrà una superfície de 440 m² i un cost de 425.000 euros.

Els projectes, però, no només són en clau de futur, sinó que la inversió és constant. La unitat de mama de Serveis Mèdics Penedès ha incorporat un aparell per fer mamografies en tres dimensions per tomosíntesi, que proporciona un diagnòstic molt més precís i fiable sense la necessitat de repetir la prova. Aquesta tecnologia d’última generació, instal·lada al centre mèdic que SMP té a Vilafranca, incrementa fins a un 30% la fiabilitat en el diagnòstic.

El darrer any també ha invertit en una nova màquina de ressonància magnètica a Vilanova i la Geltrú, que no fa sorolls estridents i que ha suposat una inversió de 600.000 euros. La direcció de Serveis Mèdics Penedès també està satisfeta per haver obtingut l’any passat l’autorització de la Generalitat per poder fer endoscòpies. De fet, la inversió en l’aparell, que també està ubicat a Vilanova i la Geltrú, va ser d’uns 200.000 euros.

Amb una facturació de 9,6 milions d’euros el 2020, la firma preveu créixer enguany fins als 12,5 milions, i els 150 treballadors en règim general augmentarien fins a 168 aquest 2021. El 2020 hi havia també 97 professionals de prestació de serveis i aquest any en seran 130.

SMP

Facturació
9,6 M€
Treballadors
150
Any de fundació
1993
Serveis Mèdics Penedès va reduir la facturació l’any passat per la disminució de serveis als pacients per culpa del confinament. Enguany es preveu un fort creixement.
innovació

La digitalització com a objectiu

Serveis Mèdics Penedès treballa per digitalitzar el centre mèdic. Acaben de crear una aplicació amb què es poden controlar les cites reservades o demanar-ne de cara al futur, així com rebre informació. També es treballa per crear un sistema i un procés perquè, a través d’una màquina, el pacient pugui saber on s’haurà de visitar. D’aquesta manera, els més grans podran ser atesos a la recepció amb més temps i amabilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.