Economia

El ‘bike park’ del Ripollès rebrà cada any 62.000 usuaris

Les instal·lacions, que inclouen un telecadira i pistes amb 360 metres de desnivell, s’obriran a final del 2022

Al puig de la Devesa, una zona de bosc entre Ripoll i Campdevànol, hi haurà a final del 2022 l’únic parc ciclista –bike park– d’Europa que obrirà tot l’any i que triplicarà els ingressos dels 55.000 forfets que preveu vendre a l’any –62.000 usuaris–. Els responsables del projecte, Elevated Mountain Bike, van detallar, ahir en una reunió a Ripoll, que ocuparà 150 hectàrees, hi construiran un telecadira, una xarxa de corriols d’un màxim de 3 metres d’amplada, amb més de 300 metres de desnivell i 25 minuts de recorregut, i una àrea de serveis amb construccions de fusta: centre de tecnificació, restauració, lloguer de bicicletes, etc. A més, van remarcar que estan treballant per habilitar aparcaments a diversos punts de les rodalies, per fomentar el transport públic. L’accés al telecadira es farà amb un vehicle elèctric.

La inversió és de 8 milions d’euros i els promotors volen establir sinergies amb el territori per complementar l’oferta, dirigida sobretot a un públic familiar i de qualitat.

La majoria dels presents a l’acte, representants d’institucions i dels subsectors turístics de la comarca, van coincidir en el revulsiu en què es convertirà el parc ciclista. Així, el conseller comarcal de Turisme, Xevi Guitart, va afirmar que serà un element important per desestacionalitzar el turisme. L’alcaldessa de Campdevànol, Dolors Costa, va dir que era una alenada d’aire fresc per a la comarca i la regidora de Turisme de Ripoll, Manoli Vega, hi va afegir que situarà el Ripollès al món.

També hi van intervenir regidors d’ERC i el PSC de Ripoll i de la CUP de Campdevànol, que van reclamar més informació i evitar un impacte ambiental greu. El representant de l’empresa va recordar que ara el projecte està en fase d’anàlisi per part de les institucions pertinents per obtenir els permisos que li calen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.