Política

Lagarde obre la porta a aixecar al setembre la limitació als dividends dels bancs

La presidenta del BCE avisa que les variants de la covid són un “risc” per a la recuperació

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha obert la porta aquest dijous a aixecar al setembre la limitació als bancs per repartir dividends.

Des de l’esclat de la pandèmia, la institució monetària havia recomanat als bancs no repartir dividends ni recomprar accions per destinar els diners a injectar liquiditat a l’economia i absorbir pèrdues.

Al desembre el BCE va aixecar parcialment el veto i va permetre que es repartissin dividends però amb un límit del 15% dels beneficis acumulats dels exercicis del 2019 i 2020.

Ara, Lagarde creu que es pot aixecar la restricció al setembre sempre que “les condicions del sector financer no es deteriorin”. La decisió es prendrà, ha dit Lagarde, en una reunió el 23 de setembre.

La presidenta del BCE ha justificat aquest canvi per la millora de les previsions econòmiques. “La vacunació ha reduït la possibilitat d’escenaris severs”, ha subratllat.

Malgrat la millora de les projeccions econòmiques, Lagarde ha insistit que les variants de la covid són un “risc” per a la recuperació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.