Política

El govern espanyol no es planteja tocs de queda ni proposa tanca l’oci nocturn

Sanitat no ha presentat cap proposta en aquest sentit a la Comissió de Salut Pública

Sánchez descarta noves mesures més enllà de les ja acordades al Consell Interterritorial

El govern espanyol no contempla tocs de queda davant l’actual expansió dels contagis de Covid-19 en alguns territoris de l’Estat, sobretot entre la població menor de 30 anys, en el que ja s’anomena l’onada jove.

Fonts del ministeri de Sanitat han explicat que a la reunió de la Comissió de Salut Pública, en la qual estan representades totes les autoritats sanitàries autonòmiques, el govern espanyol no ha proposat cap mesura relacionada amb el tancament de locals d’oci nocturn ni la valoració del toc de queda.

Castella i Lleó demana que es pugui aplicar un confinament nocturn general de la una fins a les sis de la matinada, i que la mesura es pugui acotar per autonomies. La Junta també defensa tornar a un ús més estricte de la mascareta.

La petició del govern castellà-lleonès coincideix amb les mesures aplicades per Catalunya i Navarra per aturar l’escalada. La Generalitat ha anunciat el tancament de l’oci nocturn en espais interiors i el govern foral ha fixat l’horari límit de les discoteques a la una.

Fonts del ministeri de Sanitat han explicat que a la trobada de la Comissió els directors de Salut Públic han intercanviat informació sobre la situació epidemiològica actual a cada territori i les mesures que s’hi estan implantant.

La incidència del coronavirus a l’Estat en el grup de 20 a 29 anys supera els 717 casos (77 més que ahir) i en la franja de 12 a 19 anys és de 653 (68 més). Aquestes xifres tripliquen la mitjana de la població general, que és de 225 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies. L’increment de contagis no es reflecteix encara en l’ocupació de les unitats de cures intensives (UCI), on l’ocupació de llits per pacients Covid es manté en el 6,7% i a planta puja un punt, fins al 2,3%.

Davant aquest escenari, el president del govern espanyol Pedro Sánchez, no veu necessari implantar noves mesures més enllà de les aprovades al Consell Interterritorial de Salut (CIS). En una compareixença conjunta a Tallin amb la primera ministra d’Estònia, Kaja Kallas, Sánchez ha recordat que les autoritats autonòmiques tenen a la seva disposició les mesures acordades al CIS i “no cal aprovar res més que el que ja està acordat entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats”.

Segons el president espanyol, pel que fa a les administracions “l’important és seguir amb la vacunació” que ha assolit el 40% de la població amb pauta completa i que assolirà el 70% població immunitzada a l’estiu.

Prèviament, el ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, ha negat aquest dimarts que l’executiu estatal s’estigui plantejant imposar un nou toc de queda per frenar els contagis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.