Empreses

Siber entrarà al sector terciari i creixerà internacionalment

L’empresa de sistemes de ventilació d’alta eficiència vol entrar a mercats de països com ara França, Alemanya i el Regne Unit i conrear més a fons l’apartat d’oficines i edificis públics

Siber, empresa líder del sector de sistemes de ventilació d’alta eficiència, potenciarà en els pròxims mesos l’expansió pels mercats forans, a més de tenir més presència en el segment del sector d’edificis d’oficines i de l’administració pública.

Aquest salt, l’empresa de les Franqueses el dona un cop ha donat lloc al seu accionariat el fons Quarza Inversiones, que, com diu el director general de negoci, Santiago Pascual, els “ha de permetre consolidar el lideratge al mercat estatal i poder anar a fora”. L’empresa ara té un 20% del negoci generat en els mercats de l’exportació, i l’objectiu és guanyar més pes, tot explorant mercats com ara els de França, la Gran Bretanya i Alemanya.

Siber ofereix tot un seguit de solucions d’alta eficiència en ventilació intel·ligent, i ha reeixit de manera aclaparadora en el segment residencial, tant en obra nova com en rehabilitació, fins al punt que participa en més del 60% dels projectes de tots els edificis que es construeixen a l’Estat, tot superant els 20.000.

La instal·lació de sistemes de ventilació amb la perspectiva de tenir cura de la salut de les persones ha guanyat en valor a partir de la pandèmia, com assenyala Pascual: “La covid ha remarcat la importància de dotar els espais tancats de sistemes de ventilació mecànica, tant en el sector residencial com en el d’oficines o administracions públiques.” A més, la instal·lació de sistemes de ventilació també es beneficia dels requeriments que exigeix el Codi Tècnic d’Edificació, que obliga a construir tot dotant les construccions de sistemes de ventilació eficients. També es pot endevinar un potencial de creixement en el sector de la rehabilitació, que ara només ocupa un 20% del sector: “És un sector que segueix sent minoritari, però esperem que, amb la conscienciació que cal tendir cap a una bona qualitat de l’aire interior i els fons de reconstrucció europeus, que també tenen en compte el nostre segment, hi haurà un creixement important.”

Santiago Pascual creu que el lideratge que està exercint l’empresa es fonamenta en aspectes com ara “la digitalització, ja que amb el modelatge en 3D podem trobar solucions estandarditzades que podem escalar en l’àmbit de mercat.” A més, Siber posa a disposició de l’usuari una aplicació mòbil per monitorar la temperatura, la concentració de CO2 i la humitat, entre altres paràmetres, a l’edifici.

Així mateix, destaca la virtut de “desenvolupar equips tot tenint en compte les necessitats d’arquitectes i instal·ladors, a més de tenir la visió d’ús de l’usuari”.

El seu afany innovador té un segell, el de Passivhaus, que acredita els edificis dotats d’equips de doble flux de ventilació, la qual cosa fa que els edificis tinguin un consum energètic gairebé nul. Siber es troba entre les empreses europees amb més certificats Passivhaus: “I això ens ha ajudat a mantenir la diferenciació al mercat.”

Altres àmbits de treball de Siber són el tractament preventiu de patologies molt perilloses per a la salut de les persones, com ara la síndrome dels edificis malalts, i l’acumulació del gas tòxic radó en cases, edificis o soterranis.

Una tecnologia pròpia

Siber s’ha guanyat un bon nom gràcies a introduir al mercat tecnologia pròpia que ha esdevingut referència. La darrera mostra, que sintetitza el seu saber fer, és el Siber EVO, un equip de màxima estanquitat, baix consum, amb un rendiment energètic del 95%, silenciós i que admet una àmplia varietat de filtres. A més a més, l’aparell té una reciclabilitat del 99,9%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.