Empreses

La Torre obté el primer certificat de benestar animal en lactis

Els 5 milions de iogurts que elaboren a l’any arriben a 1.500 botigues

La granja La Torre d’en Roca elabora productes de quilòmetre zero

La Granja Torre d’en Roca, elaboradora de iogurts i postres artesans amb la marca La Torre, fa un pas endavant en l’aposta de la qualitat des de l’origen. L’empresa, amb una trajectòria centenària en el sector làctic a Catalunya, ha aconseguit el certificat Welfair de Benestar Animal que atorga AENOR, que garanteix els estàndards i vetlla per una auditoria exhaustiva en totes les fases de producció i la màxima informació i transparència envers el consumidor. El document avala que els productes làctics han estat elaborats respectant la natura i el benestar animal a partir d’un bon allotjament, una bona alimentació i un comportament adequat.

El gerent de la Granja Torre d’en Roca, Josep Maria Bosch, valora la importància de ser la primera empresa iogurtera artesana de Catalunya que rep aquesta distinció: “Significa un nou impuls per a nosaltres, un reconeixement a la feina ben feta i a la nostra qualitat i ens ajuda a continuar endavant.”

L’empresa centenària de Sallent (Bages), propietat dels germans Bosch, controla tota la cadena de producció fins al punt de venda de la llet fresca ecològica i els seus derivats. L’empresa artesana certificada també té el Diploma de Mestre Artesà Alimentari que li va atorgar el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. La distinció posa en valor la trajectòria de Miquel Bosch al capdavant de la granja, amb una llarga trajectòria professional a l’obrador, experiència i domini tècnic del seu ofici.

Amb set treballadors i els socis familiars, Torre d’en Roca va facturar 1,8 milions d’euros en el darrer exercici. No van notar la crisi perquè els prop de 5 milions de iogurts comercialitzats en un any, la llet ecològica i els derivats dels postres anaven destinats a uns 1.500 establiments considerats essencials, la majoria botigues de proximitat i fruiteries, però també a grans superfícies comercials, sobretot de la Catalunya Central i de l’àrea de Barcelona. La previsió per a enguany és consolidar les xifres del 2020 o “potser créixer una mica més”, explica el gerent, que afegeix que “ara hi ha molta sortida en la crema de quefir i els seus subproductes relacionats, perquè estan molt de moda”. L’empresa gestiona dues granges ja que així poden controlar l’alimentació i tot allò relacionat amb el fet de poder elaborar de manera artesanal productes de proximitat i de quilòmetre zero.

Tot i que la masia està documentada des de l’any 1055 com a masia Conangle, va ser l’any 1763 quan la finca va ser comprada per Mariano Roca. Els veïns del poble i la comarca anomenaven la masia la Torre d’en Roca. El 1889, Josep Colldeforns, avantpassat dels actuals propietaris de la masia, va iniciar la venda de llet fresca a Sallent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.