Editorial

editorial

Iniciatives que funcionen tot i la covid-19

Les ‘start-ups’ de Barcelona i Catalunya cada cop es troben en una fase de consolidació i creixement més sòlida

La publicació que teniu a les mans celebra en aquest número el seu onzè aniversari. Any rere any, L’Econòmic informa, analitza i tracta en profunditat els aspectes de la vida econòmica i empresarial més rellevants de Catalunya i el món. En aquests onze anys, o el que és el mateix, en els 319 números publicats fins ara, hem explicat la duresa de la crisi econòmica viscuda i també la recuperació i el creixement que hi havia fins a l’arribada de la pandèmia. Hem parlat de les iniciatives empresarials de moltes pimes, de la manera de vèncer les dificultats de finançament de moltes empreses, mitjanes i grans, d’arreu del país i hem volgut entrar a analitzar els principals sectors d’activitat econòmica de casa nostra. També hem fet entrevistes en profunditat a experts economistes, empresaris i professionals per conèixer de primera mà com funciona el teixit empresarial català i hem fet anàlisis sectorials per ajudar a conèixer al lector la realitat econòmica de casa nostra.

A més, el darrer any i mig ens hem esforçat a focalitzar les conseqüències de la covid-19 en les empreses i en el mercat laboral del país per veure quina ha estat l’afectació real a les empreses i a les butxaques de milers de treballadors.

Després d’observar la patacada que ha suposat la pandèmia per a diversos sectors com el turisme, la restauració, el comerç, la cultura i l’oci nocturn, per posar només uns exemples, veiem que hi ha altres empreses, sobretot moltes start-ups, a les quals els va prou bé. Per això -com ja hem fet els darrers vuit juliols per celebrar un any més de vida-, L’Econòmic ha reunit un grup d’experts que ens han ajudat a triar les deu firmes emergents que més creixeran els propers anys, gràcies, en part, als emprenedors imparables que lideren els projectes. També hem entrat a analitzar com els ha afectat l’arribada del virus. Les empreses de nova creació han patit un any complicat com qualsevol altra organització, però l’han pogut esquivar amb més agilitat i capacitat de resiliència que les estructures empresarials més pesades. Algunes firmes emergents biotecnològiques han crescut més que altres anys per l’activitat relacionada amb la salut. L’ecosistema de les start-ups de Barcelona i Catalunya cada cop es troba més consolidat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.