Gran angular

La Fundació Banc Sabadell premia la investigació i el coneixement

Els premis promouen la investigació, l’excel·lència i la innovació

La Fundació Banc Sabadell, amb l’objectiu de promoure la investigació, l’excel·lència i la innovació, celebra una nova edició dels seus prestigiosos premis i reconeix les aportacions d’investigadors espanyols en el camp de les malalties cardiometabòliques, la tecnologia sensorial, l’economia política i el desenvolupament econòmic.

El premi Fundació Banc Sabadell a la investigació biomèdica arriba a la XVI edició amb l’objectiu de reconèixer l’excel·lència de persones joves amb una important trajectòria en l’àmbit de la recerca biomèdica i les ciències de la salut, que destaquen en la seva especialitat per la seva capacitat d’innovació.

El premi Fundació Banc Sabadell a les ciències i l’enginyeria, organitzat en col·laboració amb l’Institut de Ciència i Tecnologia de Barcelona, té com a objectiu reconèixer la trajectòria de joves investigadors que destaquen en camps com ara les matemàtiques, la química, la física i també el de l’enginyeria.

El premi Fundació Banc Sabadell a la investigació econòmica vol reconèixer el treball dels investigadors espanyols en els camp del coneixement econòmic, empresarial i social.

La Fundació Banc Sabadell es va constituir com a fundació privada l’any 1994 amb la intenció d’estimular l’excel·lència i promoure el coneixement de la cultura.

Ana Tajadura-Jiménez V Premi Fundació Banc Sabadell a les Ciències i l’Enginyeria

És professora associada al departament d’informàtica i catedràtica a la Universitat Carlos III de Madrid i doctora en acústica aplicada per la Universitat Tecnològica de Chalmers, a Suècia, en els camps de l’enginyeria i l’acústica aplicada. La seva investigació se centra en el disseny de tecnologia sensorial per canviar en temps real la percepció que les persones tenen del seu propi cos, creant experiències de transformació del cos. Ha liderat equips i projectes multidisciplinaris i internacionals centrats a avançar en la recerca en percepció corporal a través de la tecnologia, així com en el disseny d’interfícies centrades en el cos per donar suport a les necessitats de les persones.

Mònica Martínez-Bravo XX Premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Econòmica

És doctora en economia pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) i professora del Centre d’Estudis Monetaris i Financers (Cemfi), pel seu treball de recerca en el camp de l’economia política i el desenvolupament econòmic i, en particular, per la seva contribució a l’anàlisi dels factors que determinen el grau d’èxit o fracàs dels processos de transició democràtica.

Les línies de recerca de la professora Martínez-Bravo vinculen economia i política, combinant qüestions d’enorme interès amb models que il·lustren i aclareixen els mecanismes pertinents, juntament amb enfocaments empírics acurats capaços d’estimar els efectes causals mostrant la seva rellevància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.