Salut

Entra en vigor el nou toc de queda a Catalunya

El DOGC publica l’ordre de confinament nocturn de 161 municipis, que afecta gairebé el 80% de la població

La mesura serà efectiva a partir de la mitjanit i té una durada mínima d’una setmana

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest divendres al migdia la resolució del govern que imposa un nou toc de queda a 161 municipis catalans on hi ha una elevada incidència de la Covid-19.

La resolució, que ha rebut l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), està en vigor des de la seva publicació al DOGC, i per tant, aquesta matinada de dissabte en aquests municipis la població no podrà sortir de casa de la 1 a les 6 de la matinada si no és amb alguna de les justificacions previstes.

La mesura estarà vigent almenys fins a la mitjanit del proper divendres 23 de juliol. El toc de queda pot ser prorrogat setmanalment i poden variar els municipis afectats, segons la seva incidència acumulada.

El text, signat pel conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i el d’Interior, Joan Ignasi Elena, decreta el confinament nocturn en aquells municipis de més de 5.000 habitants que aquest dijous tenien una incidència acumulada els últims set dies de més de 400 casos per cada 100.000 habitants, així com als municipis que se situen per sota d’aquest nivell però es troben total o parcialment envoltats d’altres municipis que el superen.

Tot i que la mesura només entra en vigor al 17% dels municipis catalans, afecta una població de més de 6 milions de ciutadans, el 78% del total.

La prohibició preveu excepcions com desplaçaments per motius mèdics, laborals o de cures de persones vulnerables i que siguin inajornables. També podran sortir al carrer en aquelles hores les persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l’exterior per al seu benestar emocional, sempre que estigui degudament certificat per personal sanitari. També es preveuen excepcions per actuacions urgents davant de jutges, els desplaçaments per recollir menors d’edat en cas de progenitors separats, o altres causes de força major i justificada. De 4 a 6 del matí podran sortir individualment els amos amb mascotes i animals de companyia durant el temps imprescindible.

També es permetrà el transport de mercaderies i el desplaçament de persones amb origen i destí a zones no afectades pel confinament encara que travessin zones confinades. Aquelles persones que realitzin activitats permeses poden dur un certificat d’autoresponsabilitat per facilitar la seva justificació davant les autoritats. El document es pot descarregar a la web de la Conselleria d’Interior.

Al confinament nocturn a bona part de Catalunya s’hi suma la limitació horària d’activitats a tot el país. Tots els establiments i actes culturals, religiosos o esportius públics només podran funcionar entre les 6 del matí i les 00.30 hores. Tampoc es podrà vendre alcohol en establiments comercials a partir de les 10 de la nit. Les activitats culturals i recreatives tindran mitja hora més per desallotjar tot el públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.