Política

La Moncloa acusa el TC de sentenciar sobre l’estat d’alarma sense “fer l’esforç” de veure la realitat del moment

Rodríguez diu que els magistrats només han pensat en els conceptes jurídics i no en “la situació concreta” que es vivia

La por­ta­veu del govern espa­nyol, Isa­bel Rodríguez, ha asse­gu­rat aquest dilluns que si els magis­trats del Tri­bu­nal Cons­ti­tu­ci­o­nal “hagues­sin fet l’esforç de posar el seu cap en la situ­ació con­creta” que es vivia quan es va apro­var el pri­mer estat d’alarma, en comp­tes de fer-ho “només en con­cep­tes jurídics”, hau­rien inter­pre­tat el dret “d’una altra manera” i no hau­rien decla­rat incons­ti­tu­ci­o­nals aque­lles mesu­res.

En una entre­vista a la Cadena Ser, Rodríguez ha recor­dat que els res­pon­sa­bles polítics van fer-ho “el millor pos­si­ble” actu­ant “en hores” davant “la mort”.

“Crec que cal posar-se en aquest con­text per inter­pre­tar les deci­si­ons polítiques i jurídiques d’ales­ho­res”, ha dit.

Rodríguez ha expres­sat el seu “màxim res­pecte” pel Tri­bu­nal Cons­ti­tu­ci­o­nal, però ha recor­dat que les actu­a­ci­ons del govern espa­nyol res­po­nien a la urgència del moment.

“L’estat d’alarma va ser útil, va res­pon­dre a les neces­si­tats del moment, i cap espa­nyol hau­ria entès que haguéssim parat 15 dies des que vam pren­dre con­si­de­ració de l’estat d’alarma per deba­tre-ho al par­la­ment”, ha indi­cat.

Ha recor­dat que la for­mació que va impul­sar el recurs, Vox, va votar a favor d’aquell estat d’alarma, i que aquesta figura de l’estat d’alarma “és molt més garan­tista” que l’Estat d’excepció. “Vam actuar amb prudència, pro­por­ci­o­na­li­tat i garan­ties per a la ciu­ta­da­nia”, ha dit.

Pel que fa a les deci­si­ons que estan adop­tant les comu­ni­tats autònomes per plan­tar cara a la cin­quena onada, la por­ta­veu del govern espa­nyol ha afir­mat que “esta­ria bé” que hi hagués con­sens entre els jut­ges sobre les res­tric­ci­ons., però “l’impor­tant és que totes les comu­ni­tats seguim els estàndards accep­tats”.

En aquest con­text, i contrària­ment al que apunta el PP, ha afir­mat que “en prin­cipi” no cal una llei de pandèmia, perquè les nor­mes actu­als “són sufi­ci­ents”. “Les lleis sem­pre s’han d’adap­tar, però “sens dubte pre­ve­uen els esce­na­ris” que s’estan pro­duint.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.