Salut

Prova pilot a Lloret per fer autotests al casal d’estiu

L’objectiu era avaluar la viabilitat i l’acceptació de les proves entre els alumnes majors d’onze anys i els monitors

Les proves PCR o tests ràpids es traslladen del CAP a un gran envelat

L’Ajuntament de Lloret de Mar i el Centre d’Estudis Epidemiològics Sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (Ceeiscat) han dut a terme una prova pilot per detectar antígens de la Covid-19 en els alumnes majors d’onze anys i els monitors que participen en les activitats de lleure educatiu. La prova s’ha centrat en els casals d’Esteve Carles, Pompeu Fabra, Pere Torrent i la piscina municipal.

L’objectiu d’aquesta prova pilot, que es va dur a terme la setmana passada, era estudiar la viabilitat i l’acceptabilitat de l’autotest per si eventualment fos necessari fer-lo servir en certes situacions. En total hi varen prendre part 75 participants amb el resultat d’un cas positiu, al qual, el mateix dia en coordinació amb el CAP, es va realitzar la PCR i de forma preventiva es va confinar el grup.

Cristina Agustí, investigadora del Ceeiscat explica que “els infants que es varen fer la prova van mostrar-se satisfets i gairebé tots van manifestar que repetirien l’experiència si en tinguessin l’oportunitat”.

Per la seva banda, el regidor d’Educació, Albert Ferràndez, remarca que “ha estat un plaer poder col·laborar en aquests estudis, que són bones eines per la prevenció i el seguiment epidemiològic”.

Un sobre amb enquestes

La prova, que era de caràcter voluntari i tenia el consentiment dels pares, les mares o els tutors, consistia en un autotest ràpid en mostres de frotis nasals en el qual els joves es feien la prova ells mateixos i n’interpretaven els resultats.

Els participants rebien un sobre amb una enquesta sobre Covid-19, així com tot el material necessari per a fer l’autotest; després l’equip investigador feia una explicació de com prendre la mostra acompanyada d’unes instruccions per ser llegides i es feien l’autotest als espais habilitats amb aquesta finalitat.

Un envelat per centralitzar les proves

Les proves diagnòstiques de la Covid-19 de PCR o test d’antigen ràpid que es fan als pacients simptomàtics de Lloret de Mar se centralitzen des de dilluns en un envelat del SEM que s’ha situat al costat de l’edifici de la policia local. El principal objectiu d’aquest canvi és separar l’atenció de casos sospitosos de coronavirus amb la resta d’atenció sanitària que es porta a terme al CAP. D’aquesta manera s’aconsegueixen separar els circuits. Els caps de setmana i festius es faran al CAP Lloret Centre, com fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.