Salut

L’hospital de Blanes frena la seva activitat quirúrgica

S’hi mantindrà la cirurgia sense ingressos i també la urgent que no es pot ajornar

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà fan una crida a anar al CAP per no saturar les urgències de l’hospital

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva, arran de l’extrema pressió assistencial provocada per la cinquena onada de la Covid-19, ha decidit restringir l’activitat quirúrgica a l’hospital comarcal de Blanes dilluns vinent. En conseqüència, s’anul·larà l’activitat quirúrgica programada que requereix ingressos, i es mantindrà la cirurgia sense ingressos, i també la urgent que no es pot ajornar.

El principal objectiu d’aquestes mesures és alliberar llits d’hospitalització per poder atendre els pacients afectats per la Covid-19 i les urgències no pandèmiques que ho requereixin. Aquestes mesures es revisen periòdicament i es van adaptant segons l’evolució de les dades i la situació de cada centre.

A l’hospital comarcal de Calella també s’ha suspès l’activitat quirúrgica programada no urgent i que requereix ingrés, donant prioritat als processos oncològics i, en general, a tota l’activitat no ajornable –tot i que continua oberta al centre del Maresme la unitat de cirurgia sense ingrés.

Alerta al Baix Empordà

Per la seva part, els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà demanen que es prioritzin els centres d’atenció primària o els consultoris locals si es necessita atenció mèdica. La crida té com a objectiu evitar la saturació del servei d’urgències de l’hospital de Palamós, molt tensat en les últimes setmanes per l’increment de casos vinculats a la pandèmia. L’esclat de contagis que hi ha hagut des de Sant Joan s’ha sumat a l’habitual increment de la demanda assistencial per la temporada turística d’estiu, i amenaça de col·lapsar el centre.

L’hospital de Palamós està a les portes del col·lapse a conseqüència de la cinquena onada de la pandèmia i s’han de derivar pacients a altres centres. Les causes són: un increment exponencial de la població en una zona turística, la gran transmissió de la nova variant del virus i el fet que moltes persones, principalment joves, encara no estan vacunades o no tenen la pauta completa.

Aquesta pressió extrema a Palamós fa que, arran de la manca de personal, no hi pugui haver més llits. Una situació que també ha obligat a restringir l’activitat quirúrgica ordinària programada i a optar per mantenir actives les sales d’operacions per a urgències i intervencions oncològiques.

LA DATA

2
d’agost.
S’anul·la l’activitat quirúrgica programada amb ingrés, però es mantindrà la cirurgia sense ingressos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.