Economia

L’Agència Tributària convoca 120 places del cos de gestors

Es tracta de l’oferta d’ocupació pública més nombrosa de l’ATC

L’objectiu és reforçar l’equip per millorar la gestió dels tributs i guanyar eficàcia en la reducció del frau fiscal

L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha convocat aquest dimarts el procés de selecció per a 120 places del cos de gestors tributaris de la Generalitat, l’oferta d’ocupació pública més nombrosa de la història de l’entitat. Els llocs de treball estaran distribuïts entre les oficines centrals, les delegacions i les oficines territorials de l’ATC. L’objectiu de la convocatòria és reforçar l’equip humà de l’agència per millorar la gestió integral dels tributs propis i cedits; perfeccionar la recaptació executiva dels deutes tributaris i altres ingressos del dret públic de la Generalitat de Catalunya i d’altres administracions locals catalanes, i guanyar eficàcia i eficiència en les actuacions de prevenció i reducció del frau fiscal.

Per altra banda, el nou procés també servirà per promoure l’estabilització i consolidació de la plantilla. Actualment, aquesta compta amb 203 gestors tributaris, dels quals 147 són interins.

Les persones interessades a participar en la convocatòria hauran de presentar la sol·licitud dins els 20 dies hàbils des de la publicació de la Resolució al Diari Oficinal de la Generalitat de Catalunya (DOGC), és a dir, fins al 13 d’octubre.

Els candidats hauran de tenir nacionalitat espanyola, més de 18 anys i un títol universitari oficial de grau, diplomatura universitària, enginyeria o arquitectura tècniques. Així mateix, hauran d’acreditar el nivell C1 de català.

Les 120 places es distribueixen a parts iguals en dos torns. Seixanta places correspondran al torn de lliure accés i les altres seixanta al torn de promoció interna per al personal funcionari de carrera del cos de gestió i del cos administratiu. Així mateix, es reservaran tres places de cada torn per a persones amb discapacitat i, si queden places sense cobrir en un dels dos torns, s’acumularan en l’altre.

Les proves s’iniciaran tres mesos després de la publicació de la convocatòria al DOGC i constaran de tres fases. La primera fase d’oposició inclourà quatre proves. La primera consistirà a respondre un qüestionari tipus test; la segona avaluarà el nivell de coneixement de la llengua catalana; la tercera plantejarà supòsits pràctics, i la quarta requerirà respondre vuit preguntes proposades pel Tribunal Qualificador.

La fase de concurs, que no és eliminatòria, servirà per valorar els mèrits acreditats, com els serveis prestats a qualsevol administració pública, les titulacions universitàries oficials, els cursos de formació impartits o rebuts, el coneixement d’idiomes estrangers o les competències tecnològiques de la informació i comunicació.

Els candidats que superin la fase d’oposició hauran de realitzar i superar un curs selectiu de formació, d’una durada mínima de 120 hores. En total, es preveu que els aspirants que superin l’oposició i el curs s’incorporin als llocs de treball a finals de 2022 o principis de 2023.

Al llarg de 2022, l’ATC continuarà impulsant el projecte de creixement i durà a terme noves convocatòries de processos selectius, com l’oferta de vint places del cos superior d’inspeccions tributaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.